Petković: Kurtijeva propagandna priča pala bi u vodu suočena sa istinom o UČK

Petar Petković je, komentarišući izjavu Aljbina Kurtija, rekao da bi Kurti, umesto što svim snagama radi na šovinističkom konceptu proglašavanja Srba i Srbije za zločince, trebalo da svoje sunarodnike počne da upoznaje sa zločinačkom prirodom terorističke UČK, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci.

“Kurti je uostalom bio jedan od ideologa te mašinerije zla, koja je ubijala, kidnapovala i kasapila ljude da bi trgovala njihovim organima, i poslednji je koji ima pravo da bilo koga optužuje za genocid”, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Srbija je, ističe Petković, dosledno spremna da istraži sve zločine, bilo da su oni stvarni ili izmišljeni, podsećajući da smo iskazali jasnu spremnost da dozvolimo istraživanje svakog lokaliteta za koji postoji sumnja da bi se na njemu mogli naći nečiji posmrtni ostaci.

Dodaje da Priština ne želi da manifestuje istu vrstu otvorenosti, jer Kurti je, kaže Petković, svestan da bi njegova ideološko-propagandna priča o tzv. genocidu nad Albancima pala u vodu suočena sa stvarnošću i istinom o pravoj prirodi UČK.

“Političari u Prištini će imati moralno pravo da govore o zločinima tek onda kada budu spremni da priznaju da su sami pokrenuli spiralu zločina koja je rezultirala svim ratnim strahotama i egzodusom četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa KiM”, navodi Petković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Kurti najavio tužbu za genocid

Read Next

Kim Džong Un pozvao na jačanje vojne moći