Petković: Kurti obmanjuje javnost da postoje rokovi za normalizaciju

“Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština”, a “ostali rokovi očigledno postoje samo u Kurtijevoj glavi”, naveo je Petković reagujući na Kurtijevu izjavu za crnogorske medije da sada postoji rok da se “međusobno priznavanje sprovede negde do proleća sledeće godine”.

Prema Petkovićevim rečima, postaje već smešno i blamantno kako Kurtija na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a poslednji u nizu je portparol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi veštački rokovi ne postoje u realnosti.

“Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu”, saopštio je Petković.

Kako je rekao, ostali rokovi očigledno postoje samo u Kurtijevoj glavi, “uz uzaludne snove o tome kako će Beograd da prizna deo svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država”.

“Neka Kurti dobro zapamti da svako ko je pokušao da napada Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski verujući narod ili predsednika Aleksandra Vučića samo je to uzalud i neuspešno radio. U tom jalovom poduhvatu Kurtiju ne mogu pomoći ni oni u srpskoj opoziciji, koje hvali i čiju pomoć svesrdno očekuje”, dodaje Petković.

Kurti je za Gradsku RTV izneo tvrdnju da od 9. septembra postoji model za buduće pregovore Beograda i Prištine i da se “tu kaže da za nekoliko dana, pa otprilike do sledećeg proleća, trebalo bi da imamo sporazum za potpunu normalizaciju odnosa”, preneo je crnogorski portal CDM.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ukusni plodovi ovog VOĆA sadrže niz lekovitih svojstava – za dobar san i zdravo srce

Read Next

Preminuo beloruski šef diplomatije