Performans “Prilog za harač” zbog prebijanja srpskog mladića u Gračanici

Tokom jednog od protesta, kada se nekoliko stotina Srba okupilo ispred policijske stanice u Gračanici, policija je kaznila Dejana Dimitrijevića, oca pretučenog mladića zbog navodnog kršenja epidemijskih mera.

“Ova kutija u kojoj se simbolično prikuplja kako smo ga mi nazvali “harač”, zaprvao pokazuje da mi svi želimo da budemo deo te kazne, i da smo svi mi na neki način organizatori svega toga, a da istovremeno niko nije organizator”, rekao je Ivan Nikolić iz NVO Komunikacija za razvoj društva.

Današnjim performansom omladinci Gračanice žele i da skrenu pažnju na narušenu bezbednosnu situaciju u samoj opštini kao i na nezadovoljstvo građana radom bezbednosnih organa. Naročito nakon što je policija uručila prekršajne prijave ocu pretučenog mladića kome se stavlja na teret da je organizovao proteste protivno merama za suzbijanje pandemije.

Tokom ranijih protesta porodice, prijatelja i meštana Gračanice i drugih naselja zatražena je i ostavka komandira policije Bratislva Trajkovića.

Takođe zatraženo je od policijskog inspektorata da ispita na koji način je policija obavila istragu u vezi prebijanja Luke Dimitrijevića od strane tri Albanca.

Omladinski aktivisti najavljuju da će u narednim danima nastaviti sa sličnim performansima uz poštovanje svih propisanih mera.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Bajden pisao Vjosi Osmani, veruje u recipročno priznanje Beograda i Prištine

Read Next

Vučić čestitao Lašetu na izboru za kandidata za kancelara