Pazite: Ovako ćete otkriti da li kupujete sveže meso

Meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i nije uvek lako da se  prepozna koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno. Najbolje je da se kupuje domaće, ali to nije uvek moguće.

Iako mnogo ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome, kažu iz nemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso bi trebalo da ima malo unutarmišićne masti, a to se vidi po belim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.

Osim toga, ako se kupuje upakovano meso, u njemu ne sme da bude vode. Pre kupovine dobro ga pogledajte meso, za to vam ne treba više od pet sekundi.

“Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro”, naglasila je Elizabeta iz nemačkog instituta.

Boja

Slični tekstovi

Idealna boja zavisi od toga o kom se mesu radi. Teletina bi trebala da bude svetla, ali ne bela, jednako kao i meso živine. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno bledoružičasta. Od svih sivkastih nijansi mesa treba bežati.

Čvrstoća

Ima još jedan način za jednostavnu proveru toga je li upakovano meso još uvek sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u svoje originalno stanje i ne sme ostati nikakvo udubljenje, a površina mesa mora blistati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Posadite je što pre: Ova biljka je lek nad lekovima

Read Next

Zašto sperma menja boju?