PAULINA MANOV JE SMRŠALA 30 KILOGRAMA UZ POMOĆ OVE DIJETE: Jedna navika je ključna jer se nikada ne vrati stara kilaža

Jedna od omiljenih srpskih glumica je smršala je čak 30 kilograma za 15 meseci. Nedavno je progovorila o svim krizama koje je imala u tom periodu.

– Mršavila sam dva kilograma mesečno. Borila sam se za svaki gram jer ne postoje čarobni štapići kojima ćete rešiti problem. Tablete za mršavljenje ne samo što su nezdrave već mogu da ostave kobne posledice. A i kilogrami se vraćaju – ispričala je Paulina.

Paulina Manov
foto: ATA Images

Ističe da joj je bilo najteže da se bori sa samom sobom.

– To je borba sa samim sobom, koja je najteža. Lako je naći mane drugim ljudima i reći: “Ovaj je debeo, ružan ili se nije lepo obukao”, a prema sebi smo blagonakloni – rekla je glumica.

Na njenu kilažu je uticao nenadoknadiv porodični gubitak.

– Doživela sam veliki stres pre trudnoće, jer mi je tata umro. Tada sam drastično smršala, jer sam bila tužna. Kada sam ostala u drugom stanju, opustila sam se, pa sam jela u velikim količinama. Pošto obožavam testo i slatkiše, to sam i najviše jela. Mislila sam da će, kada se porodim, kilogrami otići, ali nije bilo tako. Imala sam novo telo, kao da se još jedna osoba obmotala oko mene – priznala je.

Paulina Manov
foto: Printscreen Instagram – paulina.manov

Nije mogla da se prepozna, nije se gledala u ogledalo.

– Nisam imala ogledalo, ali videla sam se u izlozima u prolazu. Tada sam se zapitala: “Ju, ko je ovo?” Ne samo što drugi nisu mogli da me prepoznaju već nisam mogla ni ja samu sebe! Glumica je shvatila da je vreme za dijetu čim je prestala da doji. Na početku sam bila na rigoroznoj dijeti od raznih pasuljčića koji se kuvaju. Nema hleba, mesa, mlečnih proizvoda, šećera… Na tom režimu sam bila pet krugova, po 14 dana.

Dugo je tragala za načinom ishrane koja će joj prijati.

– Međutim, godinama nisam mogla da pronađem svoj jelovnik. Bila sami na hrono ishrani, na autofagiji, da bih na kraju shvatila da mi najviše prijaju voće i povrće. Ponekad pojedem ribu i jaja, ali meso mi ne prija, to sam izbacila – priča Paulina.

Paulina Manov i Petar Benčina
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Njen savet sa efikasno skidanje kilaže je:

– Najbolje je konsultovati se sa nutricionistima šta i kada da jedete. Pre toga je neophodno psihički se pripremiti za borbu. Ako pogrešite i pojedete nešto što ne bi trebalo, nije strašno ako sutradan nastavite svoj režim ishrane. I meni se desi da pojedem čokoladu, jer ostavljanje šećera je teško, kao da se skidate sa droge. Kada nastupe krize, najbolje je izaći napolje ili popiti vodu, čajeve za izbacivanje tečnosti, limunadu. Čaj od đumbira je dobar, jer ljutina može da otkloni osećaj gladi – objasnila je.

Godinama održava vitku liniju zahvaljujući doručku koji se sastoji od domaćeg hleba bez kvasca, mladog sira i zelene salate sa paradajzom.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Против Србије ушао кад је све било решено, Канађанин проглашен за колеџ играча године

Read Next

Golubove više nećete videti na terasi: Razbežaće se odmah uz samo 1 sitnicu koju već imate u kuhinji