Pametno birajte: Ovo su najbolji psi za muškarca

Najbolji izbor pasa za muškarca:

EPANJEL BRETON

Ovaj ptičar lovačkog duha je znatno manji od sportskih rasa poput labradora, ali se zato se mnogo lakše trenira, pouzdan je i odličan je za muškarce sa viškom energije. Zbog velike energije i prirodnog instinkta često biva veoma takmičarski nastrojen, a bez jasnih razloga može da pokaže destruktivno ponašanje.

LABRADOR RETRIVER

Labrador retriver je jedan od najpopularnijih pasa na svetu. Postoje dva tipa labradora, engleski koji je nešto kraći sa četvrtastijom glavom i američki koji je vitkiji i ima duže noge. Dobro treniran, ovaj pas je jedan od najodgovornijih rasa na svetu, a pogotovo je koristan kao pas vodič. Zbog svoje poslušne naravi i lojalnosti, koriste se u raznim vojnim i policijskim službama, spasilačkim intervencijama ali i u terapeutske svrhe.

Slični tekstovi

PARSON RASELOV TERIJER

U pitanju je rasa,koja je originalno služila za istrebljenje glodara, a koju odlikuju posvećenost, tvrdoglavost, nezavisnost i živahan duh. Zbog njegove energije ćete morati često da budete na otvorenom i da se igrate sa njim.

AMERIČKI STAFORD TERIJER

Uprkos fizičkim karakteristikama, staford terijer ima veoma blag temperament. Mišićav i atletski građen, ovaj pas ima mnogo energije i idealan je ako volite da trenirate na otvorenom. Nije pas koji uživa u čoporu i veoma voli svoju slobodu.

BULDOG

Lojalan, pitom, sa manjkom energije, buldog se smatra savršenim izborom za muškarce koji su kućni tipovi ili koji s druge strane žive u stanu, pa ne mogu da imaju velike pse. Buldozi su prilično lenji i ne zahteaju previše istrčavanja, već će uvek radije odabrati šetnju nego trčanje. Važno je da napomenemo da su buldozi veoma osetljiva rasa, koja često ima problema sa respiratornim putevima ili leđima.

VELIKI ENGLESKI HRT

Ova rasa pasa je poznata po odličnom vidu, a često umeju da odlutaju kada vide nešto zanimljivo, pa ih obavezno vodite na povodcu. Izuzetne su atletske građe i imaju odličnu koordinaciju pokreta. Iako spadaju u kategoriju velikih pasa, hrtovi imaju veoma blagu narav, što ih čini savršenim kućnim ljubimcem i prijateljem.

HARIJER

Poput drugih lovačkih pasa, harijere ćete teško dresirati, ali uz mnogo strpljenja i vremena, verujemo da ćete uspeti. Kao i druge slične rase, zbog izraženog njuha često mogu odlutati prateći trag mirisa. Uživaju u prirodi, pa ovu rasu možete da vodite sa sobom i na planinarenje, trčanje, a naravno i u lov. Veoma su osetljivi, pa ako ih slučajno zanemariti, postaće destruktivni i veoma glasni.

MALI OŠTRODLAKI VENDEJSKI BASET

Ova specifična rasa je odlična kako za singl muškarce, tako i za porodične ljude sa decom. Zbog snažnog lovačkog instinkta i vleike dlake, morate da imate mnogo strpljenja i da ga stalno održavate. Vendejski baseti su izuzetno društveni i dobrodušni, pa smo sigurni da ćete se s njim sjajno zabaviti i sprijateljiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Dodajte jedan sastojak u kafu i gledajte kako se salo topi

Read Next

Veliki letnji horoskop: Otkrijte šta vas sve čeka naredna tri meseca