Pale cene nekretnina u Srbiji – jedan grad odskače

Epidemija koronavirusa smanjila je tražnju za iznajmljivanjem stanova, jer su se, prvenstveno iz prestonice, pre svega studenti, vratili u svoje gradove.

Podaci pokazuju da su se cene mesečnih renti smanjile, u odnosu na prethodnu godinu, ali da li se smanjila i tražnja? Šta je sa stanovima na dan, da li taj biznis cveta?

Gošća Televizije Prva tim povodom bila je Marija Grahovac sa portala Nađi dom.

„Globalna kriza i smanjenje kretanja su doveli do toga da je dosta stanova sada u ponudi za izdavanje. Posledično, cene opadaju“, kaže Grahovac.

Prema njihovoj statistici, u 2020. godini prosečna cena stana bila je oko 500 evra, mada je raspon išao od 50 do više od 2.000 evra.

Slični tekstovi

„U 2021. godini, do ovog trenutka, prosečna cena je 420 evra“, navela je ona.

Upoređujući gradove u Srbiji, Marija Grahovac je istakla da je pad cena opšteprisutan, ali da jedan grad „odskače“ – Niš. Tamo je pad znatno manji, manji čak nego u Beogradu.

Najviše se traže garsonjere.

„Tu je interesantno da se jako brzo vidi efekat korone, kako je pala i porasla tražnja. To smo pratili po zadržavanju oglasa na samom portalu. U 2020. godini četiri puta duže je garsonjera bila oglašena u odnosu na 2021. godinu“, navela je.

(B92, Prva)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN JUGOSLAVIJE:Bila je najlepša u selu, a onda je učinila nešto od čega se LEDI KRV U ŽILAMA(VIDEO)

Read Next

Jezivo precizno: Krvna grupa otkriva ko će vam biti idealan partner