Ovo je najbolja prihrana za muškatle: Dodajte samo 1 sastojak u vodu za zalivanje i cvetaće nikad bujnije

Uživaćete u njihovoj lepoti tokom cele godine

Da bi vam cveće bilo lepo i zdravo tokom cele godine to podrazumeva dobru brigu. Potrebno je, osim dobrog mesta i redovnog zalivanja, imati i dobru prirodnu prihranu za biljke i uživaćete u njihovoj lepoti tokom cele godine.

Retko koja kuća može da se zamisli bez raskošnih boja muškatli koje krase terase i balkone. Muškatla je veoma zahvalna i otporna biljka. Voli sunce, a najbolji uslovi za rast i cvetanje su temperature od 10 do 30 stepeni C i umereno zalivanje. Muškatla ne voli previše vode, jer može doći do truljenja korena.

S vremena na vreme muškatle treba prihraniti kako bi im se podstakao rast i cvetanje. To znači da je treba zalivati tečnim đubrivima koja sadrže fosfor, azot, kalijum i magnezijum. U tu svrhu mogu poslužiti i jeftinije zamene. Jedna od njih je povidon jod koji se u medicini koristi za dezinfekciju rana.

Dodajte samo jednu kap povidon joda u litar vode. Dobro promešajte, a zatim sipajte po ivici saksije, nikako preko lista. Ovaj tretman sprovodite jednom u dve nedelje, ne češće i videćete kako će muškatle postati bujnije i raskošnije. Jod neutrališe bakterije i gljivice i pospešuje rast.

Slični tekstovi

Još jedan trik iz kuhinje jeste kora od banane – ostavite je u 1l vode da odstoji preko noći, a zatim tom vodom zalijte cveće.

Kao što je vitamin B dobar za rast i razvoj našeg organizma, godiće i vašem cveću. Razmutite malo svežeg pekarskog kvasca u 1l vode, zajedno sa kašičicom šećera. Rastvor ostavite da odstoji nekoliko sati, zatim ponovo dobro promešajte i zalijte muškatle.

Osim prihrane, potrebna je i pažljiva nega. Redovno skidajte precvetale grane sa muškatli, na taj način će brže rasti nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

“DOLAZE MI DEVOJČICE OD 17 GODINA SA INVANZIVNIM RAKOM MATERICE” Dr Jeremić otkriva kardinalnu GREŠKU koju žene prave

Read Next

Пронађена беживотна тела двојице држављана Србије на Триглаву