Ovih 5 rasa pasa žene najviše vole, iznenadiće vas lista

Ovo je lista 5 najboljih rasa pasa za koje je glasalo preko 200.000 ženskih vlasnika i ljubitelja pasa. Dakle, žene su birale ovako.

Zlatni retriver

Iako labrador retriver vodi na listama najpopularnijih rasa na svetu već skoro tri decenije, zlatni retriver je prvi izbor ženskih vlasnika pasa. Ovi psi imaju izuzetno prijateljsku i aktivnu narav koja je čini idealnim ljubimcem i za samce, i za porodice i za decu. I ako niste znali, zlatni retriveri su originalno bili odgajani kao lovački psi koji su lovcima donosili ulovljene ptice.

Irski seter

Pomalo iznenađujuće, na drugom mestu ove liste našao se irski seter. Ova popularna lovačka pasmina uspešno je preuzela ulogu aktivnog kućnog ljubimca koji češće donosi igračke nego plen. Imaju jednu od najljepših dlaka od celog psećeg kraljevstva i predivnu crveno smeđu boju. Veoma se dobro slažu sa decom kao i sa drugim psima.

Slični tekstovi

Labrador retriver

Labradori su najpopularnija rasa na svetu već dugi niz godina. Ovi prijateljski psi su začudo zauzeli tek treće mesto kada je reč o pasminama koje vole žene. Ovi psi imaju izrazito sladak, aktivan i zabavan karakter zbog kog i jesu najpopularnija svetska rasa. Nastali su u Kanadi u regijama Labrador i Njufaundlend gde im je originalan zadatak bio pomaganje lokalnim ribarima u hvatanju ribe i u spašavanju ribarske opreme.

Mops

Popularni mops zauzeo je četvrto mesto liste po izboru dama, a ujedno su i najviše ranginarana mala rasa pasa. Ovi popularni mali psi stvoreni su za to da budu kućni ljubimci koji više uživaju u vremenu provedenom kod kuće na mekanom krevetu nego u psećem parku. Mopsi obožavaju bliskost i maženje pa će biti idealan ljubimac za osobe koje imaju slične karaktere.

Pudla

Ova popularna nemačka rasa pasa, peti je izbor za najpopularnijeg damskog psa. Ovi psi imaju mnogo energije zato je bitno da i vi kao vlasnica imate aktivan život u koji bi mogao da se uklopi aktivan pas. Ovi psi imaju kovrdžavu dlaku koja ne otpada bez češljanja, zato se pripremite na češljanje. Osim što su odličane kao ljubimci, pudle su i izuzetno inteligentne pa lako možete da ih trenirate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

PRINCEZA KOJA JE MOGLA DA POMIRI DINASTIJE KARAĐORĐEVIĆ I OBRENOVIĆ: Zvala se Kleopatra, umrla je sa samo 20. godina!

Read Next

Večeras stavite luk na vrat, ujutru vas ČUDO očekuje!