OVI SAVETI MOGU DA VAM PROMENE ŽIVOT: Pet prirodnih lekova, koji će umanjiti mučne simptome polenske alergije!

Kako se leto primiče, na sve strane je prisutan polen, pa za brojne porodice to znači ponovno vraćanje svrabeža u očima i noseva koji cure, a koji su nužni pratioci polenske groznice. Ukoliko ti i tvoji mališani spadate u tu grupu kojima sreća baš i nije naklonjena, nema razloga da se tokom celog leta krijete u zatvorenom prostoru. Donosimo pet prirodnih lekova za polensku groznicu i alergijekoji će ti pomoći da baš kao i svi drugi, uživate u lepom vremenu, ali je važno da upamtite: u slučaju bilo kakve nedoumice, uvek je najbolje da se posavetujete sa zdravstvenim stručnjakom.

1. Prirodno proizveden med: jedan od najboljih prirodnih lekova za polensku groznicu

Za kafenu kašičicu meda kaže se da čini čuda kad je reč o ublažavanju simptoma polenske groznice. Za postizanje najboljih rezultata treba se odlučiti za medkoji je lokalno napravljen, dobijen s drveta manuka i koji nije obrađen. Osim toga, med je i jedan od najslađih lekova za polensku groznicu koji kao takav uopšte postoji, pa je zato deci omiljen. Da iskusite sve prednosti toga, dovoljno je da svakog jutra pre izlaska iz kuće pojedete jednu kašičicu ovog meda.

2. Večernjim tuširanjem sperite sav polen i alergene sa sebe

Ponekad se najbolji lekoviza polensku groznicu za decu, baš kao i za odrasle, sastoje u načinu kojim se izlažemo polenu. Polenmože da dospe baš svuda, a posebno nakon dugog dela dana provedenog u igri na otvorenom. Zato i ima smisla istuširati se pre samog odlaska na spavanja, kako bi polen bio uklonjen iz vaše kose i sa kože. I ne samo to, odeću treba znatno češće prati, a posebno ako je ona dolazila u kontakt s travom ili polenom.

3. Obrišite sve površine u kući

Od starog dobrog čišćenja nema boljeg leka za polensku groznicu, jer se alergeninajviše zadržavaju na površinama. Tokom vrelih letnjih dana deluje pomalo nerealno da prozore po ceo dan držimo zatvorenim, međutim, s polenom možete izaći na kraj i time što ćeš redovno brisati površine u kući i prozorske simsove na koje ga je vetar naneo. Brisanjem prašine s takvih površina navlaženim kuhinjskim ubrusom, umesto da to činite, recimo običnom krpom, sprečićete prenos polena u druge delove svog doma. 

Kad je reč o čišćenjutokom sezone polenske groznice, posebno je važno da svi budu uključeni u ovu aktivnost – tata, mama, klinci, baš svi ukućani – kako bi zajednički stali na put polenuu kući. Na dečje spiskove zaduženja upišite one delove stana za čije brisanje su oni zaduženi, kako bi mališani znali da i na njih računate.

4. Biljni čajevi kao prirodni lekovi za polensku groznicu

Ako volite biljne čajeve, biće vam drago da otkrijete da mnogi od njih zapravo i sami predstavljaju prirodni lek za alergije usled polenske groznice. Čajevi od kamilice, sladića i koprive svi od reda sadrže antioksidansei antihistamine. Primirujuća toplina ovog napitka pomoći će vam i da pročistite svoj nos.

Kad među čajevima tražiš prirodne lekove za polensku groznicu za decu, vrlo je važno voditi računa o samom ukusu ovih čajeva. Stoga budite spremni da isprobate brojne ukuse pre nego što s decom pronađete baš onaj koji im neće biti odvratniji i od same polenske groznice.

5. Beli i crni luk: prirodni lek za alergije usled polenske groznice

Beli i crni luk poseduju antialergenska svojstva koja ih čine savršenim prirodnim lekom za alergije usled polenske groznice. S početkom leta, neka u jelima koje pripremate bude znatno više belog i crnog luka. Opet, biće vam drago da doznate da nije nužno da ih jedete baš sirove. Ova klasična kombinacija temelj je brojnih brzinskih obroka koje mnogi roditelji vrlo rado prave, kao što su prelivi za testeninu i kari sos. I samim tim jedan su od onih moćnih lekova za polensku groznicu za decu, koje s lakoćom možete da uklopite u svoje svakodnevne navike.

Čak i ako uz najbolje želje za korišćenjem prirodnih lekova za polensku groznicu, vi ili neko od članova porodice imate ozbiljne simptome polenske groznice, uvek je najbolje zatražiti pomoć medicinskog stručnjaka, koji će pružiti savet o posebnim medicinskim preparatima i antihistaminicima koji u konkretnom slučaju daju najbolje rezultate.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

ZAŠTO JE GM DIJETA TRENUTNO NAJPOPULARNIJI NAČIN ISHRANE: Za 7 dana gubi se do 7 kilograma! (JELOVNIK)

Read Next

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. APRIL: Možete da se nadate pozitivnim preokretima kada je u pitanju polje posla!