OVAKO SE GAJE KALE: Uz ova 2 uslova cvetaju bujno i raskošno! Evo u kojim još bojama cvetaju osim bele!

Predivna kala je cvet je koji mami uzdahe svojom gracioznošću. Ova divna biljka dolazi u raznim bojama, a jednako lepo izgleda u kući i dvorištu. Mnogi u posebnim prilikama biraju upravo buket napravljen od kala, a ovaj cvet spominje se i u grčkoj i rimskoj mitologiji, gde je bio vezan u Heru, boginju braka i rođenja, i Veneru, boginju ljubavi i lepote.

Kale

Činjenica koja će obradovati mnoge je ta da je kale lako uzgajati. Ove biljke uglavnom ne zahtevaju previše pažnje. Pravilna sadnja i smeštaj kale su jedine važne stvari koje treba uzeti u izbor.

Kada se odlučite na uzgoj ovog cveta, pobrinite se da kale posadite u proleće. Rastu umereno brzo, često proizvodeći cvetove početkom ili sredinom leta. Cvetaće tokom cele sezone, do rane jeseni. Pre sadnje bitno je sačekati da prođe opasnost od mraza i da se tlo dovoljno ugreje.

Kada ih zasadite, zemlju treba dobro zaliti. Vole vlažno tlo, a godi im i mesečna doza đubriva tokom sezone rasta.

Kale

Nakon sadnje sa zalivanjem nemojte preterivati. Jednom kada se rizomi uspostave, kalu zalivajte jednom nedeljno ili češće ako je posebno vruće. Ako je biljka u zatvorenom u posudi, trebaće joj konstantna vlaga.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

MONASI SA ATOSA SAVETUJU ŠTA DA RADITE KADA VAS NEKO NALJUTI: Besom kažnjavate sebe za tuđu glupost!

Read Next

Ako želite da budete zdravi, iz kuće odmah bacite ovih 10 predmeta