OVAJ ČOVEK JE ŽIVI SVETAC: Vladika Longin je otac više od 400 dece, mnoga su namučena i neizlečivo bolesna!(FOTO/VIDEO)

Vladika je usvojio više od 400 dece – brine o mališanima kojima je pomoć najpotrebnija – i priča o njemu je najlepša koju ćete čuti danas.

U doba kada je korona virus tema broj jedan u svetskim medijima, priča o jednom vladiki iz Ukrajine, može znatno da ulepša dan, te i ljudima vrati veru i nadu u bolje sutra. Naime, vladika Longin, već nekoliko decenija vodi računa o onima kojima je pomoć najpotrebnija, napuštenoj deci, od kojh su neka rođena čak i sa HIV virusom.

Za vladiku Longina Černovačkog, igumana manastira svetog Vaznesenja u mestu Bančesku u Ukrajini, može se reći da je jedna od retkih svetlih tačaka u turobnom životu više od 400 mališana koji se nalaze ili su prošli kroz sirotište koje se nalazi pri ovom manastiru.

Oni koji su imali prilike da ga upoznaju, za njega kažu da je živi svetac, a kao razlog tome navode njegovu ljubavi posvećenost deci.

Naime, Longin usvaja svu decu koja su odbačena od roditelja i do sada je od njih 400, pod njegovim prezimenom, počevši od devedesetih godina zavedeno čak 250 mališana.

Владика Лонгин Черновички, игуман манастира у Банченску (Украјина), од деведесетих година усваја сву дјецу одбачену од…

Posted by Манастир Клисина – Manastir Klisina – Званична страница on Уторак, 02. октобар 2018.

Kako se navodi, među tom decom je najveći broj onih koji su rođeni sa invaliditetom, razvojnim smetnjama, ali nažalost, i virusom HIV-a.

Zahvaljujući njemu veliki broj mališana je sklonjen sa ulice i izveden je na pravi put, zbog čega ga svi oni smatraju i zovu svojim ocem, zbog čega se kasnije, kad oforme svoje porodice, vraćaju i sami u manastir da pomažu Longinu oko podizanja i usmeravanja na pravi put druge dece.

O njemu i ostalim plemetnim monasima snimljen je i dokumentarni film u kojem se vidi na koji način i sa koliko ljubavi vode računa o mališanima koji su svoju porodicu i dom pronašli pod njihovim krovom.

[embedded content]

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ZAHAR OTKRIO TAJNU NASTANKA PESME VIDOVDAN: Imao sam strašnu groznicu, a onda odjednom video lik patrijarha Pavla!

Read Next

Veruje se da ova biljka donosi NOVAC u vaš dom