OVA KOMBINACIJA JE NAJVEĆI NEPRIJATELJ VITKE LINIJE: Ako uz meso jedete OVE namirnice, verovatno ćete se ugojiti!

Ruski endokrinolog i dijetologTatjana Bočarova otkrila je za Sputnjik sa kojim namirnicama ne bi trebalo meso da se kombinuje. Ova kombinacija je najveći neprijatelj vitke linje. Ukoliko se često jede, višak kilograma je neminovan.

Meso nikako ne jedite zajedno sa mlečnim proizvodima.Osim što će doprineti gomilanju kilograma, ova kombinacija je loša i za zdravlje.

“Meso i mlečni proizvodi ne bi trebalo da se uzimaju tokom jednog obroka. Stvar je u tome da kalcijum, koji se nalazi u sirevima, mleku, jogurtima, umanjuje apsorpciju gvožđa za 50-60 procenata. Potrebno je to imati u vidu kada je reč o ishrani dece, trudnica i pacijenata koji boluju od anemije”, smatra Bočarova.

Ona preporučuje da je korisnije da se uz meso popije čaša vode ili limunada, nego kafa ili čaj, jer polifenol tanin, koji se nalazi u tim napicima, takođe snižava apsorpciju gvožđa.

DIJETA U KOJU SE KUNE KIM KARDAŠIJAN: Mesec dana se pridržavala ovog plana ishrane i prepolovila se! (JELOVNIK)

hrana, jelo, gulaš, meso

Takođe, kombinacija mesa i krompira, testenina i kukuruza je nepoželjna.

“Meso se teže vari sa hranom koja sadrži skrob: hlebom, krompirom, kukuruzom i makaronama. Tako se usporavametabolizam, a samim tim veći je rizik od gojenja. Zbog toga, pacijenti koji imaju višak kilograma bi trebalo da meso kombinuju sa povrćem”, rekla je Bočarova.

NE PROPUSTITE

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

OVO POVRĆE JE PRAVO BLAGO ZA ORGANIZAM: Reguliše šećer u krvi, čuva jetru i poboljšava probavu!

Read Next

NAUČNICI DOKAZALI KANCEROGENI EFEKAT: Ovakva buđ na hrani može da bude veoma opasna!