OVA EVROPSKA DRŽAVA PLAĆA DO 200 EVRA PO OSOBI AKO OSTANETE U NJOJ BAR TRI NOĆI!

Maltaje nedavno predstavila svoj neobični plan za privlačenje turista u narednoj sezoni. Naime, kako bi podstakli razvoj turizma koji je teško pogođen pandemijom korona virusa, putnicima će ponuditi novac ako odluče da rezervišu hotelski smeštaj.

Prema saopštenju malteškog ministarstva turizma, Uprava za turizam platiće svakom posetiocu koju odluči da rezerviše smeštaj na najmanje tri noći u odabranim hotelima.

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvezdica dobit će 100 evra po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima s četiri zvezdice dobiće 75 evra, a oni u hotelima s tri zvezdice 50 evra.

Malteški ministar turizma Klejton Bartolou petak je predstavio plan. Očekuje da će se većina ograničenja uvedenih zbog pandemije korona virusa ukinuti do 1. juna.

Ministar je dodao da će isti iznos isplatiti i hoteli, tako da turisti mogu zaraditi do 200 evra za boravak od tri noćenja u hotelu s pet zvezdica. Istovremeno, turisti koji odluče da letuju na ostrvu Gonzo dobiće dodatnih 10 odsto podsticaja na taj iznos.

Prema nekim podacima, udeo prihoda od turizma na Malti iznosi oko 27 odsto. Tu zemlju je 2019. posetilo više od 2,7 miliona stranih turista, a prošle godine doživeli su gubitak od 80 odsto zbog pandemije korona virusa.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ARHIMANDRIT RAFAIL OTKRIVA: Evo kako prolaze nekršteni ljudi!

Read Next

KAKO DA ZRAČITE ENERGIJOM BLAGOSTANJA I ZDRAVLJA: Zakon Univerzuma pomaže da privučete u život samo dobre događaje