OVA DOMAĆA MEŠAVINA ČINI ČUDA: Pravi se od 4 sastojka, eliminiše urinarne infekcije i umiruje upalu bešike!

Ko god je imao urinarnu infekciju zna koliko ona bolna i uporna može da bude. Konstantan osećaj da morate da mokritite iako to nikako ne uspevate, probadajući bol i pritisak. A nakod odlaska u toalet, javlja se bol i peckanje.

U ovom slučaju mogu da pomognu i neki prirodne mešavine.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena Ešerihija koli bakterija, a ova prirodan mešavina može da ublaži ili eliminiše neprijatnosti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćnu mešavinu, kojia može da pomogne i onima koji su se godinama uporno borili protiv ove bakterije.

Potrebni sastojci:

  • 250 g korena peršuna
  • 250 g limuna s korom
  • 250 g meda (može i žalfija)
  • 2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Koren peršuna i limun sa korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksati u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu. Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo da bude.

urinarna infekcija

Šta još možete uraditi za svoju bešiku i urinarni trakt kako biste izlečili upalu:

Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svoju bešiku. Osim što voda može pomoći da “isperemo” bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta da izbacimo iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces “čišćenja” od bakterija.

Idite redovno u toalet

Nemojte zadržavati mokraću i odlagati odlazak u toalet jer na taj način pomažete bakterijama da se još više razmnože.

Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući ubrzaće proces ozdravljenja.

Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za “čišćenje” bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

Krastavac, Krastavci

Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prianjanja bakterije E. coli i njenog daljeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Dodatni savet: Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju bešike i “pomoći” bakterijama da se lakše razmnožavaju . Citrus može da poveća kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

EK: Rast privrede u Srbiji u 2021. godini viši od rasta u EU i Evrozoni

Read Next

Kako se izboriti sa zimskom depresijom?