Otvorena istraga, Trampu preti zatvor

Kontrola poslovanja „Tramp organizacije“ prerasla je iz parnične u krivičnu što bi moglo da rezultira zatvorskom kaznom za bivšeg predsednika.

Državni tužilac države Njujork otvorio je krivičnu istragu protiv „Tramp organizacije“, kompanije koju je vodio bivši američki predsednik pre nego što je ušao u politiku, proširujući prethodnu istragu koja se bavila poslovanjem.

„Obavestili smo „Tramp organizaciju“ da naša istraga više nije građanske (parnica sa državom) prirode,“ rekao je Fabijen Levi, predstavnik za štampu tužiteljke Leticije Džejms.

Dodao je da je istraga sada krivična i pridružena istrazi koju vodi tužilac Menhetna, kao i da za sada neće imati daljih komentara, piše Hafington post.

Istraga je otvorena 2019. godine i bavila se Trampovim poslovima pre ulaska u Belu kuću. Pokrenuta je posle izjava bivšeg Trampovog advokata Majkla Koena koji je izjavio da je Tramp „naduvao“ izveštaje o svojoj imovini kako bi obezbedio veće zajmove od banaka nego što bi inače dobio, dok je istovremeno u poreskim prijavama obezvređivao svoje bogatstvo kako bi plaćao manje.

Slični tekstovi

Upravo to je sada predmet istrage.

Tužilac oblasti Menhetn Saj Vans Mlađi pokrenuo je sopstvenu istragu o poslovanju Donalda Trampa i njegovih saradnika kako bi utvrdio da li je kompanija pravila finansijske prekršaje, a meta su bili Trampove nekretnine poput Tramp kule, Tramp hotela i njegovo Seven Spring imanje severno od grada Njujorka.

Donald Tramp je odbacio ove optužbe poručivši da se radi o političkoj osveti koju sprovode tužioci koje su postavile Demokrate.

Njemu je u velikoj meri onemogućeno obraćanje javnosti od januara ove godine kada su mu suspendovani svi nalozi na društvenim mrežama zbog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa i Senata SAD.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Darvinov luk više ne postoji (video, foto)

Read Next

Vulin: Nema velikih i malih narko-dilera, biće novih hapšenja zbog visoke korupcije i kriminala