Otvoren rekonstruisani hotel “Terme 36.6”, Vučić: Priboj značajno promenjen u poslednjih sedam godina

Vučić je u obraćanju kazao da su se za Priboj borili on i mnogi njegovi ljudi, a posebno je zahvalio savetniku Jergu Heskensu.

Istakao je i da možemo da uspemo samo ako imamo ljude i porodice kao što je porodica Gorana Despića koja je investirala u obnovu hotela.

“Radio je ceo život i odlučio da uloži u Srbiju, a mogao je lagodno da živi tri života bez ikakvih problema od Monaka do Moskve. On je rešio da novac koji je teškim radom zaradio u inostranstvu uloži u svoj Priboj”, kazao je Vučić u Priboju, gde je došao nakon obilaska Prijepolja.

Vučić je podsetio da je Despić dobio priznanje patrijarha Irineja, te najavio da će dobiti odgovarajući orden Republike Srbije za sve što je uradio za ovaj kraj.

“Priboj ne izgleda kao pre sedam godina kada sam dolazio. Ako je neko pošten neka uzme sliku Priboja od pre sedam godina i danas, pa pogledajte šta je bilo i šta je danas u Priboju. Danas kada vidite ovakav hotel sa četiri zvezdice, a onda gazda Despić kaže da nudi noćenje sa doručkom za 2.990 dinara. Kada ga pitate kako se isplati, on ne kuka i kaže da ima računa”, dodao je Vučić ukazujući da su mu nuđene subvencije, ali da ih je odbijao.

Vučić je rekao da će u hotel, u koji su uloženi milioni, dolaziti gosti iz cele Srbije i iz inostranstva.

Preneo je da je dogovoreno da od 1. oktobra počne izgradnja puta Priboj – Kokin Brod, kako bi se spojili Zlatibor i Zlatar sa Pribojem, što će koštati najmanje 850 miliona dinara.

“Nastavljamo da radimo na pruzi Valjevo–Vrbnica. Put ćemo brzo da završimo, ali za tri do četiri godine moći ćemo da kažemo da idemo solidnom brzinom prugom Beograd–Bar”, naglasio je Vučić. 

Na kraju je čestitao Pribojcima što je njihov grad među najboljima u Srbiji po vakcinaciji, sa više od 50 odsto vakcinisanih. 

Vlasnik kompanije “Terme 36.6” i novootvorenog hotela Goran Despić rekao je da je sav novac koji je zaradio u Rusiji odlučio da uloži u svoju zemlju i rodni grad, jer je osetio da se u Srbiji dešava ekonomska, privredna i infrastrukturna “revolucija”.

Na otvaranju svog hotela “Terme 36.6”, Despić je rekao da je danas za Priboj istorijski dan, jer se više od 40 godina nije dogodilo da u jednom danu budu otvoreni hotel i fabrika.

Despić je istakao da je to rezultat rada sadašnje vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naglašava da to kaže potpuno objektivno, jer ni on ni članovi njegove porodice nikada nisu bili članovi nijedne stranke.

“U Srbiji se dešava revolucija. Nikada nisam ni zamišljao da će se u našoj zemlji graditi ovoliko auto-puteva, fabrika… Kao da sanjam”, rekao je Despić.

Govoreći o hotelu, Despić je naveo da kompleks “Terme 36.6” obuhvata istoimeni hotel sa četiri zvezdice u centru starog Priboja, koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, spa i velnes centar u Pribojskoj banji i predsedničke vile sa bazenima, sportskim terenima i zoološkim vrtom.

Najavio je i izgradnju luksuznog butik hotela sa pet zvezdica u Pribojskoj banji.

Despić je objasnio da je hotel dobio naziv po temperaturi lekovite banjske vode u Pribojskoj banji koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa, dodajući da je to i idealna temperatura ljudskog tela.

Istakao je da Srbija poslednjih godina pomaže hotelijere ali njemu, kako je dodao, nije bila potrebna subvencija.

Izrazio je nadu da će u oktobru, kako je najavio predsednik Vučić, početi izgradnja puta od Priboja do Zlatibora, koji je važan za razvoj Priboja.

Despić je ponovio da se Srbija menja, da ima inicijativu i da je pitanje koliko zaista zaostaje za EU.

Otvaranju hotela prisustvovao je i ministar Tomislav Momirović. 

Vučić: Put Priboj–Čemerno biće urađen

Predsednik Vučić izjavio je da će put Priboj–Čemerno ka granici sa Crnom Gorom biti izgrađen, a da je pitanje trenutka da li će to biti urađeno u narednih šest meseci ili godinu dana.

Vučić je novinarima u Priboju kazao da ne može u ovom trenutku da obeća put Priboj–Čemerno, ali da će sagledati sve finansijske konstrukcije i drugo.

“Ne obećavamo ništa, pogledaćemo i finansijske konstrukcije i sve drugo, ali pitanje je trenutka kada će to biti urađeno, da li u narednih šest, sedam meseci, ili u narednih godinu i dva meseca. Mislim da će pre biti u drugom delu, ali svejedno – uradićemo svih tih 30 kilometara”, kazao je Vučić.

Ponovio je da će osam miliona evra biti uloženo u put dužine 27 kilometara.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Kako prevazići “kataklizmu” koju je napravila korona avio-saobraćaju

Read Next

Otvorena fabrika auto-delova AFT u Priboju