Otvoren košarkaški kamp “Malina” u Čačku

Marko Marinović je sa brojnim prijateljima i saradnicima odlučio da ovog leta organizuje besplatan košarkaški kamp za mlade igrače, kako iz Čačka, tako i iz čitave Srbije i regiona.

Kamp je započet na Vidovdan, a trajaće do 5. jula. Svečano otvaranje održano je na terenu SC Mladost.

Za učešće na kampu se prijavilo 160 mladih košarkaša iz Čačka, Srbije, regiona.

Oni su članovi 14 ekipa: KK Borac Čačak, KK Železničar, KK Čačak 94, KK Mladost, ŽKK Ča Basket, KK Zlatar Nova Varoš, KK Leotar Trebinje, KK Kris Kros Pančevo, KK Radnički Kragujevac, KK Žarkovo, KK Borac Lazarevac, KK Ćuprija, KK Mega Soccerbet, KK Stars Kotor.

“Sa prijateljima, saradnicima, ali i brojnim trenerima iz Čačka odlučio sam da pokrenem košarkaški kamp za mlade igrače. Na taj način želim da se odužim Borcu, Čačku, ali i svim navijačima za sve što su mi pružili”, izjavio je “Malina”.

Trener Borca istakao je da će svi dobiti priliku da se pokažu.

“Uspeli smo da organizujemo da kamp ove godine bude besplatan za sve učesnike. Naravno, nadam se da će postati tradicionalan i da će u narednim godinama biti sve veći i posećeniji. Drago mi je što je sve oko turnira vezano za Čačak, a svi treneri su naši sugrađani. Svi će dobiti priliku da pokažu šta znaju. Stalno napominjem da je Čačak grad košarke, a to želimo da dokažemo na ovaj način”, rekao je Marinović.

“Kamp će se realizovati na terenima Sportskog centra Mladost. Zatim, na terenima KK Borac, popularnom “Želovom”, kao i na još nekim mestima u gradu. Za učešće se prijavilo 160 igrača, najviše iz Čačka, ali i Srbije i regiona. Verujem da će biti mnogo lepo i smatram da je baš ovakav kamp falio Čačku”, kazao je Marinović.

Prvi plan je bio da na kampu učestvuju samo deca iz Čačka, ali je priča ipak dobila širi kontekst.

“U prvom trenutku, ideja je bila da na kampu učestvuju samo deca iz čačanskih klubova. Ali zbog velikog interesovanja pozvali smo još neke prijateljske klubove iz Srbije i regiona”, zaključio je Marko Marinović.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Simona Halep propušta i Olimpijske igre u Tokiju

Read Next

Australija bez Simonsa na OI