Otkazana sednica Odbora o autentičnim tumačenjima tri zakona

Sednica je trebalo da bude održana u ponedeljak, a deo javnosti je u međuvremenu autentična tumačenja ocenio kao sporna.

Reč je o zakonima o obligacionim odnosima, o zaštiti potrošača i o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović objavio je sinoć na Fejsbuku da je zamolio kolege poslanike da povuku iz skupštinske procedure zahteve za autentičnim tumacenjem tih zakona.

“Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike, koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure”, naveo je Đukanović.

Ističe da su kao odgovorni ljudi dužni najpre da misle o interesima građana, jer oni su, ističe Đukanović, najbitniji.

Najavu donošenja Autentičnog tumačenja Skupštine Srbije, Udruženje banaka ocenilo je kao stavljanje tačke na višegodišnje sporenje oko opravdanosti bankarskih naknada, a koje je, prema njihovoj oceni, postalo ozbiljna pretnja stabilnosti finansijskog sistema, postignutom nivou makroekonomskog razvoja, a samim tim i standardu i interesima svih građana Srbije.  

Upravni odbor Advokatske komore Srbije odlučio je da u ponedeljak, 5. jula, bude organizovana jednodnevna obustava rada advokata na celoj teritoriji Srbije zbog predloga Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo da se donesu tri autentična tumačenja.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Pripreme za postavljanje statue Bajdenu u okolini Uroševca

Read Next

Miloš Jovanović najavio kandidaturu na predsedničkim izborima