OTARASITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU U OVIH 7 JEDNOSTAVNIH POTEZA: Vratite svež i mladalački izgled!

Da li vam tamni krugovi kvare svež i mladalački izgledvaših očiju? Imamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ih eliminišete.

D.I.Y. tretmani

Stavite sveže narezane krastavce ili ledene vrećice zelenog čajanamočene u bademovo mleko ili ružinu vodu na zatvorene oči. Ovo će smanjiti upalu oko očiju, ublažavajući znakove umora. U ishranu dodajte još celera, kupusa, špargli i banana. Ova hrana ima diuretička svojstva koja uklanjaju zadržavanje tečnosti i uravnotežuju važne katalizatore poput kalijuma (kontroliše nivo tečnosti u telu radi smanjenja natečenosti oko očiju, što pogoršava tamne krugove), istovremeno dodajući zdrava vlakna.

Uključite „adaptivne“ sastojke u svoju rutinu

Adaptogenisu po definiciji biljke koje povećavaju našu otpornost na stres, nervozu i umor. Piće napravljeno od grmlja ashvaganda ublažava stres u telu, koji je obično uzrok ovih neugodnih tamnih krugova. Ostali efikasni adapteri su mak koji možete dodati u smoothie. Uvek imajte svežu, hladnu, prirodnu vodu sa antioksidansima. U vodu koju pijete dodajte nekoliko kriški pomorandže, krastavaca, limuna ili limete za dodatni vitamin C, za prirodno smanjenje upale i oteklina i videćete da koža postaje svetlijai glađa.

Ne zanemarite odmor

Za vreme ciklusazdravog spavanja, vaše telo ulazi u stanje popravljanja štete koja se dogodi tokom dana. Pokušajte jesti večeru otprilike u isto vreme svakog dana i sledite večernju rutinu (tuš, vreme za meditaciju, popodnevni eliksir, šta god želite) da uđete u redovan ciklus tako da vaše telo “zna” da je vreme za spavanje.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

Za sunčane dane, zimi i leti, primenjujte kremu za sunčanje sa SPF30 bez cinkovog oksida.

Uzmite dobar probiotik

Pronađite probiotikkoji može preživeti stomačne kiseline i naseliti se u crevima. Uravnotežena crevna flora pomaže u apsorpciji vitamina grupe B, koji su takođe od vitalnog značaja za lepu, zdravu kožu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

KAJSIJE SU LEKOVITIJE NEGO ŠTO MOŽETE I DA ZAMISLITE: Evo šta ste sve unelu u organizam samo jednom porcijom!

Read Next

OD GRIPA DO RAKA, SVE SU BOLESTI PSIHOSOMATSKE, GOVORIO JE VLADETA JEROTIĆ:Ovo je smatrao ključnim za život bez bolesti!