OTAC LONGIN JE USVOJIO PREKO 400 MALIŠANA! DOVEO IH U MANASTIR DA ŽIVE SA NJIM: Evo kako je sve počelo!

“Jednom sam sahranio mladu ženu,” priseća se otac Longin.

“Bila je zima. Nakon sahrane, četiri deteta su ostala na groblju.Svi su otišli, a ovo četvoro je stajalo na minus 25 stepeni, smrznuti, dok su na bosim nogama imali samo gumene čizme.

Najmanja od njih je bila sićušna, mala devojčica. Pitam je: “Zašto ne ideš kući?”,a ona mi kaže: “Nećemo bez mame. Sada nemamo kud.”

Saznajem da ih je otac napustio, a majku su upravo sahranili.

Vaša majka je sada na nebu. Njoj je sada dobro. Hoćete li vi da živite sa mnom?” Klimnuli su glavama. Doveo sam ih u naš manastir.”

—-

“Samo nekoliko meseci kasnije, zatičemo ispred manastirskih vrata novorođenu devojčicukoju su ostavili u kutiji od banana. Majka je rodila na novogodišnju noć, i ostavile je pred našim pragom.Skoro potpuno smrznutu.

Odveli smo je u bolnicu. Svi lekari su nam rekli da nema šanse da dete preživi.Ali uz Božju pomoć, devojčica je ipak spašena. Doktori su joj dali ime Srećka. A mi je zovemo Kata.”

—-

Otac Longin je upoznao Stefana u internatu za decu sa invaliditetom.Dečak rođen bez ruku,veselo je iskočio pred oca Longina i recitovao mu svoje stihove. Tokom cele posete oca Longina internatu, Stefan ga je pratio u stopu. Kada se otac spremao da krene, Stefan je pritrčao, prilepio svoje milo lice uz ruku oca Longina i zaplakao:”Povedi me sa sobom, molim te!”Otac se zaplakao i poveo Stefana sa sobom.

U početku smo pomislili: pa, uzećemo 30 dece. Zatim – 100. Zatim smo odlučili: moći ćemo da pazimo 200 dece, ali… Pa, oni su tako bespomoćni, toliko su propatili za tih malo godina što žive na zemlji, a opet su tako čisti i neiskvareni. A kada ih je već bilo 200, pomislio sam – pa to je sve! Ali šta je sa ostalima? Tada ih je opet bilo 300… Sada kažem, verovatno će ih biti 400,” priča otac Longin o deci o kojoj brine u manastiru.

Manastir prihvata decu iz cele zemlje, uključujući i osobe sa invaliditetom.Neka deca pate od cerebralne paralize,raka. Izgrađena je i zasebna zgrada za 50oro dece zaražene HIV virusom.

Zahvaljujući naporima sveštenika, u prihvatilištu su se pojavile odlične medicinske sestre i najsavremenija oprema.

Od devedesetih godina,jedan čovek je zajedno sa istomišljenicima počeo da gradi teretanu, bazen, igraonice, kaveze sa paunima, pa čak i štalu za ponije za decu.

Još uvek ne verujete da postoje dobri ljudi?

[embedded content]

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

KAKO JE ŽIVEO ČEŠKI MILIJARDER: Petr Kelner (56) je jedan od najmisterioznijih ljudi sveta!

Read Next

INTERNET GORI ZBOG PORODICE: Publika oduševljena novom serijom – Mira Karanović i Boris Isaković su za OSKARA!(VIDEO)