Osmanijeva Stoltenbergu: Opasnost od ruskog uticaja na Balkanu

Vjosa Osmani rekla je Jensu Stoltenbergu da “Priština posvećeno radi na članstvu u NATO”.

“Potrebna nam je podrška ove organizacije čak i sa članicama NATO-a koje ne priznaju Kosovo”, izjavila je Osmanijeva.

Izrazila je uverenje da je budućnost Kosova u EU, NATO-u i OUN-u.

Osmanijeva se tokom sastanka, navode u saopštenju iz njenog kabineta, zahvalila na “odlučujućoj ulozi Severno-atlantskog saveza u slobodi Kosova, ali i na sadašnjem doprinosu mirnoj i sigurnoj sredini, preko trupa Kfora”.

Takođe, Osmanijeva se zahvalila “na podršci Kfora u obuci KBS-a, koje sprovode proces prelaska u vojsku u skladu sa NATO standardima”, navodeći “da će (KBS) biti dostojna da postane deo te organizacije”. 

“NATO posvećen miru”

Stoltenberg je posle posete misiji Kfora izjavio da je NATO posvećen miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i istakao značaj dijaloga između Beograda i Prištine.

“Sjajno je posetiti Kfor koji pokazuje posvećenost NATO miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe sam se sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem i razgovarao o razvoju događaja na Kosovu. Istakao sam značaj dijaloga između Prištine i Beograda”, napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Jens Stoletenberg je u jednodnevnoj poseti Prištini, u okviru koje je razgovarao i sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ministrom Goranom Rakićem, a deo posete posvetiće i susretu sa predstavnicima Kfora i nekoliko lokalnih i međunarodnih medija.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Biće značajnog povećanja plata i penzija, stižemo evropske standarde

Read Next

Stoltenberg: KBS ne može na sever Kosova bez dogovora sa Kforom