Osmani: Izbori za predsednike četiri opštine na severu 18. decembra

Zadužuje se Centralna izborna komisija da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za predsednike opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, navodi se u odluci Vjose Osmani o određivanju datuma i raspisivanju vanrednih izbora. 

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, Osmani je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu. 

Vjosa Osmani najavila je ranije danas da bi izbori za predsednike četiri severne opštine mogli da budu organizovani 11. ili 18. decembra ove godine.

Na sastanku Vjose Osmani sa predstavnicima političkih partija održane su konsultacije o određivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike opština – Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok – nakon što su poslednji gradonačelnici podneli ostavke zbog odluke o registarskim tablicama.

Na sastanku nisu bili predstavnici Alijanse za budućnost Kosova i Srpske liste.

Na sastanku su bili prisutni predsednik Partije kosovskih Srba, PSK, Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Nova teorija o izgledu Isusa Hrista – ruši sve što smo vekovima smatrali tačnim (foto, video)

Read Next

Samit G20 pod opterećenjem ruskog rata u Ukrajini i tenzija između Zapada i Kine