OSEĆAO SAM KAKO SE MOJE BIĆE UVLAČI U MRAČNU PRAZNINU! NISAM OSETIO BOL: Iskustvo kliničke smrti!

Srce mu je stalo posle srčanog udara.Iako su ga na kraju spasili, Vilijam veruje da je privremeno zakoračio na “drugu stranu” i seća se procesa umiranja.

Kaže da je prošao kroz niz emocija i tvrdi da je čak imao i vremena da razmišlja o Elvisu, dok je umirao.

Na kraju nadrealnog iskustva, rekao je da je prihvatio smrt i dok je to činio, prihvatilo ga je “biće čiste ljubavi”.

Vilijam je prepričao svoje iskustvo fondaciji za istraživanje života posle smrti.

Osetio sam kako mi srce sve sporije kuca kad sam čuo kako me deca zovu. Tada je nastao mrak. Osećao sam kako se moje biće ili “svest” uvlači u mračnu prazninu.Moja prva misao i osećaj bila je radoznalost.

– Pitao sam se da li je Elvis osećao ovo dok je umirao. Onda sam postao besan i pomislio sam da je smrt bedan izgovor za “biće” koje nema hrabrosti da se suoči sa mnom licem u lice.

Klinička Smrt

– Morala je da mi se prišunja iza leđa i da mi kaže da ću umreti, bez ikakve napomene. Tada sam shvatio da umirem.Kada sam to prihvatio, osetio sam prisustvo nečega šti mi je govorilo da umirem i da će to biti u redu.

Nisam osetio bol u ovoj praznini. Osetio sam osećaj opuštenosti i smirenosti, bilo je prijatno na čudan način. Još sam mogao da razmišljam i bio sam svestan da sam negde i da nisam sam.

– Osetio sam prisustvo bića čiste ljubavi i prihvatanja. Ovaj osećaj bezuslovne ljubavi je neodoljiv. Ovo prisustvo mi se činilo poznatim, kao da sam oduvek poznavao to biće i znao šta je to. Mislio sam i ono me je čulo: “Ne bi trebalo da umrem pred decom, ne želim da im to uradim“. Onda sam se vratio.

Neurolog Kristofer Koč smatra da su vizije poput Vilijamove relativno normalne i da su obično znaci da mozgu ponestaje kiseonika ili da se sam skenira u potrazi za tehnikama preživljavanja.

– Prihvatam stvarnost ovih intenzivno proživljenih iskustava – napisao je doktor Koč u članku za “Scientific American”.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Bitkoin, sunovrat vrednosti kriptovalute

Read Next

Jedino voće koje bi trebalo da jedete ujutru ako želite ravan stomak