Osaka: Đoković pružio podršku nakon povlačenja sa Rolan Garosa

U eseju koji je objavljen u magazinu Tajm, osvaajčica četiri grend slem titule i bivša najbolja teniserka sveta napisala je da se nada da se “mogu doneti mere za zaštitu sportista” i predlaže da im se dozvoli da ponekad preskaču medijske obaveze bez kažnjavanja.

“Ima trenutaka kada se bilo ko od nas bavi problemima iza kulisa. Svako od nas kao čovek prolazi kroz nešto na nekom nivou”, rekla je Osaka.

Posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa, Osaka je kažnjena sa 15.000 američkih dolara zbog nedolaska na obaveznu konferenciju za novinare, a Japanka se nakon toga povukla sa turnira, rekavši da se suočava sa anksioznošću.

“Verovali ili ne, prirodno sam introvertna. Postalo mi je očigledno da bukvalno svi ili pate od problema povezanih sa mentalnim zdravljem ili poznaju nekoga ko ima problema sa tim. Nadam se da ljudi mogu da shvate da je u redu da ne budeš u redu, i da je okej da se razgovara o tome”, napisala je Osaka u svom eseju.

Ona nije igrala nakon Pariza, preskočila je i Vimbldon, ali će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju 23. jula, gde će predstavljati rodni Japan.

Takođe je predložila da se teniserima da i “nekoliko dana bolovanja”, tokom kojih se oslobađaju obaveza prema medijima, kada ne moraju da otkrivaju lične razloge.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Nadal se vraća na teren početkom avgusta

Read Next

Olimpijske igre potpuno bez navijača