Orlovi odmaraju do septembra, duel sa Portugalijom na kraju kvalifikacija

Posle odličnih rezultata na početku kvalifikacija za Mundijala u Kataru, reprezentaciji Srbiji povećale su se šanse da se nađe na smotri najboljih svetskih reprezentacija naredne godine.

Ipak, samo prvo mesto osvojeno u grupi kvalifikacija garantuje odlazak na Mundijal, dok će drugoplasirane selekcije iz grupa igrati baraž.

Srbija je u prvom “prozoru” savladala Irsku (3:2) i Azerbejdžan (2:1), dok je sa Portugalijom odigrala nerešeno (2:2), pa trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Grupe A sa sedam osvojenih bodova, koliko ima u Portugalija, uz bolju gol-razliku.

Do kraja kvalifikacija obe selekcije odigraće još po pet mečeva, a najznačajniji bi mogao da bude međusobni duel, koji je zakazan za 14. novembar u Portugaliji.

Do tada, očekuje se da Srbija i Portugalija ne “prosipaju” bodove, ali to ne znači da su dueli sa Irskom, Luksemburgom i Azarebejdžanom unapred odlučeni.

Piksijevi Orlovi kvalifikacije nastavljaju 4. septembra u Beogradu protiv Luksemburga, a tri dana kasnije gostuju u Irskoj.

Srbija 9. oktobra gostuje u Luksemburgu, tri dana kasnije igra protiv Azerbejdžana u Beogradu.

Poslednji meč u kvalifikacijama Orlovi igraju 14. novembra u Portugaliji, posle čega će biti poznat konačan raspored u grupi, odnosno ko će direktno za Katar, a ko u baraž.

U međuvremenu će Srbija, 1. septembra i 11. novembra, igrati i duele protiv Katara, koji se nominalno nalazi u našoj kvalifikacionoj grupi, ali utakmice sa domaćinom Mundijala ne donose bodove i revijalnog su karaktera.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Radovanović potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom

Read Next

Uroš Kovačević šampion Kine sa Pekingom