Oprez: Tokom dijete pazite koliko jedete ovog voća i povrća

Ako ste na dijeti, znanje o tome koje namirnice ne treba da jedete može vam pomoći da postignete cilj koji ste sebi postavili.

Obratite pažnju na to koje je namirnice potrebno da izbegavate, iako su nam neke od njih poznate kao „zdrave“.

Tropsko voće – Voće poput manga i ananasa veoma je ukusno, ali ono sadrži puno šećera, što znači da sadrži i dosta kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija, a sadrže vlakna koja su odlična pomoć tokom dijete.

Suvo voće – Jeste li znali da jedna šoljica suvog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šoljica suvih šljiva sadrži 447, prenose mediji. Ako ne možete da odolite, onda pripazite na količinu.

Avokado – Ispostavilo se da je ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija i masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste trebali da ga izbegavate, ali ne preterujte.

Slični tekstovi

Slatki sokovi – Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu da sadrže mnogo više soli i šećera nego što mislite. Pre kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Slatkiši – Nikako ne treba svaki dan izbegavate slatkiše, ali jasno je da bi konzumiranje trebalo da svedete na minimum za opšte zdravlje ali i željenu liniju. Prema pisanju „American Heart Association“, žene bi trebale da konzumiraju maksimalno 6 kašičica šećera, a muškarci ne više od 9.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Zabiće vam nož u leđa bez da trepnu: Četiri najdvoličnija znaka horoskopa

Read Next

Usporite: 6 najčešćih greški koje muškarci prave u oralnom seksu