ONKOLOZI VAS MOLE DA IZ ISHRANE IZBACITE OVIH 7 NAMIRNICA: Uzročnici mnogih bolesti, pa i raka!(FOTO)

U današnje vreme veoma je teško pronaći zaista zdrave proizvode na policama prodavnica. Svakodnevno je sve više i više štetnih proizvoda, koji se proizvode na način da što duže zadrže svežinu i privlačan izgled, a za to se koriste veoma opasna hemijska jedinjenja.

Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

Džemovi

Džemoviiz prodavnica, industrijski obrađeni, su veoma štetni, sadrže moćne aditive koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe ekstremno štetne.

Džem

Pomfrit u restoranima i prodavnicama

Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznostje povetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje.

Pomfritsadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promene u telu. Transmasti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolevanja, na primer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Pomftit

Kokice

Kukuruzsam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome,koji su smrt za naš organizam.

Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kokice

Kuvane kobasice

Kuvane kobasiceprave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuvane kobasice, paštetei drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Kobacice

Šunka

U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, mesone sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).

Mesne prerađevine

Sirove dimljene kobasice

Nažalost, niko ne dimi suhomesnateproizvode kao ranije. Umesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do razvoja karcinoma, ukolioko se ova hrana konzumira duži vremenski period.

Mlečni proizvodi sa dugim rokom trajanja

Izbegavajte mlečne proizvode koji mogu trajati duže od dve nedelje. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mleko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, aditivei arome.

Ovu hranu treba maksimalno ograničiti u ishrani, i njenu konzumaciju svesti na apsolutni minimum – i osetićete kako se vaše zdravlje poboljšava.

Mlečni proizvodi

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

FK Partizan: Suma na sigurnom, ne zna se kad će za Beograd

Read Next

ZLOČIN KOJI JE SKAMENIO JUGOSLAVIJU: Prošlo je 5 decenija od kada je Milica skočila sa 11 sprata da se spase silovanja!!