ONA JE NAŠE TREĆE PLUĆNO KRILO: Boja kože otkriva BEZ GREŠKE u kakvom stanju je naš organizam!

Istočnjački medicinari tvrde da je koža “treće plućno krilo” te je veoma važno omogućiti joj da diše.

Zbog toga nosite odeću od prirodnih materijala, a negujte kožu preparatima bez hemikalija i sredstava koja zatvaraju pore. Kožazahteva unutrašnju i spoljašnju njegu i veoma brzo reaguje na tretman i ukazuje je li dobar ili loš.

Takođe, boja kože govori i o našem zdravlju

Normalna zdrava koža je čista, glatka, blago sjajna i neznatno vlažna. Ukoliko je drugačije može značiti da je u pitanju neko oboljenje. Lepa koža rezultat je uravnotežene ishranei optimalne količine vode u telu.

Crvena koža ukazuje na višak masne i jake hrane koja je bogata šećerima, začinima, stimulansima i alkoholom. Crvena koža pokazuje da se radi o proširenim kapilarama, a postoji mogućnost i oboljenja pluća, organa disanja i/ili emocionalne nestabilnosti.

Žuta koža može značiti da se u organizam unose prevelike količine jaja, mesa i šargarepe. Takođe može se raditi o problemima sa žuči, jetromi bubrezima.

Ljubičasta koža nastaje kada se konzumira previše sokova, slatkiša, lekova i namirnica sa mnogo aditiva. Mogu se pojaviti problemi sa crevima, probavom i hormonima, a emocije straha i očaja prilično su česte.

Bela koža odražava višak unosa životinjske hrane bogate mašću i solju. Upućuje na sužavanje krvnih žila i kapilara, kao i oboljenja jetre, slezine i limfe.

Plava koža je rezultat unosa viška soli, šećera, alkoholai raznih vrsta stimulansa. Plava koža je česta pojava kod osoba koje konzumiraju veće količine alkohola. Takođe upućuje na oslabljen rad jetre, slezine i gušterače. Emocije napetosti i ljutnje su česte.

Smeđa koža upućuje na crevne i probleme s varenjem, oboljenje bubrega i sistema za izlučivanje. Zna se pojaviti i kod osoba koje konzumiraju previše belančevina, masti, voća i šećera. Osobe mogu biti nepoverljive, povučene i stidljive.

Zelena koža odražava prevelik unos hemikalija i lekova. Može biti i znak razvoja cista i malignih oboljenja. Emocionalna nesigurnost je česta pojava kod osoba sa zelenom bojom kože.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

SAVETI LEKARA KAKO DA PREŽIVITE PAKLENE VRUĆINE: Posebno pazite ako idete na kupališta!

Read Next

RASHLADITE SE NA OVAJ PRIRODAN I EFIKASAN NAČIN ZA TREN OKA: Klime vam neće biti potrebne!