Olivera Krivokapić Dragićević za RTS: Zreli smo za pobedu nad Španijom

Srbija je pobedama započela Evropsko prvenstvo za košarkašice, a sada je na redu četvrtfinale sa prvakom Evrope – Španijom.

“Prva utakmica je bila prilično neizvesna, ali naše devojke su pokazale da su šampionke. Dobro je da su devojke krenule sa pobedama, to je dobro za samopouzdanje i pred ovaj meč koji je finale pre finala. Skor je na strani Španije, iskusne su igračice, ali u našoj ekipi postoji želja za pobedom na njihovom terenu, i mislim da je ekipa zrela za pobedu nad Španijom”, rekla je Olivera Krivokapić Dragićević, nekadašnja reprezentativka.

Atmosfera je odlična u ekipi Srbije, što je preduslov za uspeh. 

“Bitno je da imaš super orkestar, da svako ima svoju ulogu, a da dirigent zna šta da radi sa tim orkestrom. Našu ekipu krasi to što mi imamo vrhunske košarkašice, koje nesebično podržavaju jedna drugu.”

Olivera Krivokapić Dragićević smatra da je ekipa Srbije u naletu i da ima velike šanse na predstojećim Olimpijskim igrama. 

U košarci koja se sada igra i onoj koja se igrala kada je Olivera bila na terenu razlike su ogromne, ali postoji jedna značajna zajednička osobina.

“Svako vreme nosi nešto svoje. U moje vreme košarka je bila za entuzijaste, sada je profesionalizam na visokom nivou. Ali postoji jedna spona – igraš za novac, za materiju, ali ljubav prema sportu prevazilazi materiju”, rekla je ona.

Raduje je što se sve češće mogu videti devojčice sa košarkaškom loptom.

“Ženska košarka je bila u zapećku dobrih 20 godina. Ovaj povratak ženske košarke, na velika vrata, od 2013. godine, veliki je podstrek za buduće generacije košarkašica.”  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Tina Krajišnik za RTS: Vreme je da dobijemo Španiju na njihovom terenu

Read Next

Stanojević izvršio prozivku: Cilj je bar jedan trofej