Olimpijska šampionka Jovana Preković spektaklom u Aranđelovcu završila karijeru

U poslednjem meču u Aranđelovcu protivnica Jovani Preković bila je olimpijska šampionka iz Tokija Ivet Goranova, reprezentativka Bugarske.

Posle revijalnog meča dve olimpijske šampionke, srpska karatistkinja ostala je na tatamiju odakle se obratila publici i zahvalila na prisustvu brojnim zvanicama.

“Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu – odluka da se sve ovo jednog dana završi. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima”, izjavila je Prekovićeva, koja je proglašena za najboljeg sportistu Srbije 2021. godine u izboru Olimpijskog komiteta.

Oproštajnom meču karate šampionke Jovane Preković prethodilo je nekoliko revijalnih borbi u džudou, rvanju, tekvondou i karateu u ženskoj konkurenciji.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića i generalnog sekretara OKS Đorsja Višackog, spektakularnom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović.

Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinja Mjaumi Someje, Kajo Someje…

Prekovićeva je ranije najavila oproštaj, pre svega zbig činjenice da karate neće više biti na programu Olimpijskih igara.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Sudarila se dva aviona na aeromitingu u Dalasu

Read Next

Cena prasećeg mesa udvostručena, zašto proizvođači sve više odustaju od uzgoja svinja