Ogorčeni navijači prekrečili mural Ivanovića, Budućnost traži da se smire tenzije

Sjajni plejmejker će od naredne sezone nositi crveno-beli dres, a navijači Budućnosti, ogorčeni takvim potezom, odlučili su da ga “obrišu”.

Mural na podgoričkoj zgradi “Šargarepa” je osvanuo 2018. godine, posle titule Budućnosti u ABA ligi, u čijem osvajanju je Ivanović imao veliku ulogu.

Tri godine kasnije – mural je nestao, a sve zbog njegovog prelaska u Zvezdu, sa kojom će naredne sezone nastupati u Evroligi.

“Nikola nakon osam godina napušta naš klub. Džoni je bio sinonim Budućnost Volija, igrač u čijim maestralnim partijama smo uživali dugi niz godina. Nikola činio si godinama da se ponosno osećamo, da jedan ‘naš mali iz Šargarepe’ predvodi ‘plavo-bele” i u ABA ligi i u Evropi”, stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

“Upravo si ti bio ključan čovek u najvećem sportskom uspehu kluba i time si zaslužio mesto među najvećim. Želimo ti puno sreće u daljoj karijeri i profesionalnom angažmanu, znaš da će Budućnost uvek biti tvoja kuća.”

Uprava kluba je sve uradila da zadrži Nikolu, ali, prema sopstvenom priznanju, nije imala ni šansu da uspe u tome jer mu je prioritet bilo igranje u najjačem evropskom takmičenju.

Iz Budućnosti su apelovali na navijače da se strasti smire.

“Molimo navijače Budućnost Volija da bez obzira na to što su teško prihvatili informaciju o njegovoj novoj igračkoj adresi spuste tenzije, jer je to pravi način da dostojanstveno podrže Klub u susret novoj sezoni i novim pobedama. A Nikola, kao i svi igrači, ima pravo da ide gde misli da mu je bolje. Na kraju krajeva, kada se osvrnemo iza sebe… ovo jeste samo sport”, zaključuju iz Budućnosti.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Srbija pobedila Meksiko na Akropolis kupu

Read Next

Kokoškov sklapa kockice, Srbija demolirala Meksiko u Atini