Oglasio se suspendovani trener i roditelji devojčice na koju je nasrnuo

Na snimku incidenta, koji se dogodio tokom košarkaške utakmice u Smederevskoj Palanci 27. novembra, jasno se vidi da trener viče na igračicu pa kreće rukom ka njenoj glavi, i to u prisustvu ostalih košarkašica. Snimak je objavila tetka petnaestogodišnje devojčice na svom tviter nalogu, uz molbu da se “zaustavi nasilje nad decom”.

“Na jednom od tajm-auta dok je bila uplakana, trener joj je prišao udario je po glavi, nekontrolisano vikao, unosio joj se u lice što je kod nje izazvalo strah, razočaranje, emotivnu i fizičku bol koju je doživela u tom trenutku”, rekla je majka devojčice, Biljana Pavlović.

Nadležni u Sportskom društvu Radnički iz Kragujevca su protiv trenera Branka Zečevića pokrenuli disciplinski postupak, a po isteku suspenzije biće mu uručeno rešenje o raskidu ugovora o radu.

“Mi smo odluku doneli, ovo treba najoštrije osuditi. Sigurno će ovo biti okidač da se preispita rad 35 angažovanih trenera u sva četiri sporta ovde kod nas a poslaćemo poruku i široj zajednici da se provere psihološki profili trenera”, potvrdio je direktor Sportskog društva Radnički iz Kragujevca, Bratislav Uraković.

Trener Branislav Zečević nije želeo pred kamere. Poručuje da nije bio zlonameran i da se, kako tvrdi, to desilo u žaru utakmice.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Blinken: Ništa od gasovoda ako Rusija napadne Ukrajinu

Read Next

Inovacione kompanije smestile se u Naučno-tehnološki park u Novom Sadu