Odgovori na dva pitanja mogu otkriti da li će vaš brak potrajati

Leora Friedberg i Stiven Stern, ekonomisti sa Univerziteta Virdžinija SAD-u, su u sklopu Nacionalnog istraživanja porodica i domaćinstva sproveli istraživanje na 4.242 bračna para – postavili su im dva pitanja pa proverili u kakvom stanju je njihov odnos šest godina kasnije.

1. Koliko ste srećni u braku u odnosu na to koliko biste bili srećni da niste u braku?

Ponuđeni odgovori su bili – mnogo manje, manje, isto, više, mnogo više.

2. Šta mislite, kako je vaš supružnik odgovorio na to pitanje?

– Ideja ljubavi je da vas usrećuje i sama činjenica da je vaš supružnik jednostavno srećan. Na primer, mogla bih da pristanem na to da ja radim više kućnih poslova, što donekle smanjuje moju ličnu sreću, ali to se nadoknađuje spoznajom da moj partner od toga ima koristi, odnosno da je srećniji – rekla je Leora Friedberg i dodala da se čini da mnogi parovi tome ne pridaju važnost.

Slični tekstovi

– Samo 40,9 posto parova koji su učestvovali u istraživanju su uspeli da predvide šta će reći njihov partner. Čak četvrtina ispitanih pokazala je ozbiljne razlike u percepciji sreće njih kao bračnog para – napomenula je.

Parovi koji su priznali da ne bi bili ništa manje srećni da nisu u braku ili oni koji su pogrešno pretpostavili kako je supružnik odgovorio na prvo pitanje, češće su se razvodili, prenosi Your Tango.

– Stope razvoda bile su češće kod onih koji su rekli da su u braku nesrećniji nego što bi bili da nisu venčani, kao i kod onih parova koji su precenili sreću svojih partnera – objasnio je Stern.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

NOĆNA FRAJLA SE NAJLAKŠE GAJI: Uspeva i početnicima, jedini cvet koji miriše i cveta noću!

Read Next

Novak poražen u polufinalu Serbia opena, Karacev u finalu