Od danas prijave za nove turističke vaučere – šta je važno da građani znaju

Od početka godine, kroz ovu podsticajnu meru, Vlada Srbije uložila je 600 miliona dinara u domaći turizam, raspodelom 120.000 vaučera u dva ciklusa. Prošle nedelje izdvojeno je dodatnih 150 miliona dinara za nove vaučere.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da je veliko interesovanje građana za vaučere. 

“Prvih 100.000 vaučera podeljeno je za mesec dana, a dodatnih 20 hiljada za samo nekoliko sati”, ističe Labovićeva i apeluje na građane da se prijave što pre.

Labovićeva je rekla da građani od danas u poštama mogu da podnesu zahtev za vaučere uz rezervaciju od bar pet noćenja u nekom od registrovanih objekata, čija se lista nalazi na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako je dodala, na listi se nalazi 2.230 objekata koji primaju vaučere za smeštaj.

Podsetila je da građani u poštu treba da dođu sa potvrdom, u zavisnosti od toga kojoj kategoriji pripadaju – penzioni ček ako su penzioneri, zaposleni prosek plate do 70.000 dinara, studenti potvrdu sa fakulteta.

Labovićeva je ukazala da se vaučer može iskoristi do 20. novembra ove godine. Od trenutka potvrde o rezervaciji do korišćenja aranžmana mora proći najmanje 30 dana, dodala je.

Prema rečima direktorke TOS-a, vaučerima se produžava prosečna dužnina boravka i pomaže sektoru turizma da se oporavi od posledica pandemije.

“Kroz ovogodišnju promotivnu kampanju TOS-a, ‘Biram srcem, biram Srbiju’ skreće se pažnja  građanima na destinicije na kojima odmor može kvalitetno da se provede”, dodaje Labovićeva.

“Vraćaju se turisti iz regiona, važno je da se nastavi vakcinacija”

U prvih pet meseci ove godine ostvareno je oko 2,3 miliona noćenja, a 80 odsto su domaći turisti.

Kako je navela, vraćaju se, pre svega, turisti iz regiona, ali smo prisutni i na tržištima Turske, Kine, Rusije.

Naglasila je koliko je važno pridržavati se svih preporučenih epidemijskih mera. “Većina smeštaja za turiste ima sertifikat ‘Čisto i sigurno’, što znači da su primenjene sve mere epidemijske zaštite”, dodaje Labovićeva.

“Važno je da se nastavi vacinacija, jer je to prvo što strani turista proveri pre nego što se odluči za svoju destinaciju. Imamo šansu da nastavkom vakcinacije pokažemo da smo sigurniji i bezbedniji od drugih”, zaključila je Labovićeva.   

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Partizan dobio i drugo pojačanje u jednom danu – Zek Ledej potpisao dvogodišnji ugovor

Read Next

Maline nema ko da bere – sezonci dolaze iz Albanije, čak i iz Mongolije