Objavljen dokument na osnovu kojeg je obavljen pretres Trampove vile

U dokumentu su otkriveni detalji o papirima koje je Tramp držao u svojoj kući do januara ove godine, od predsednikovih rukom pisanih beležaka do informacija o nacionalnim obaveštajnim izvorima.

Od 38 stranica dokumenta, 21 je u većoj meri zatamnjena, dok je 13 u potpunosti redigovano.

Prema sudskom dokumentu, poverljivi dokumenti koje je Tramp držao u kući u Mar-a-lagu verovatno sadrže neke od najstrože čuvanih tajni američke nacionalne bezbednosti.

U zaključku dokumenta piše da postoji opravdan razlog za verovanje da se u Trampovim prostorijama mogu pronaći dokazi o krijumčarenju, plodovi zločina koji bi mogli imati dokaznu vrednost ili drugi predmeti u nezakonitom posedu koji krše tri savezna zakona.

Objavljeno je i pismo Trampovog advokata koji se žalio na istragu Sekretarijata za pravosuđe, navodeći da je Tramp imao ovlašćenja da skine oznaku tajnosti sa dokumenta. 

Pretres Trampove kuće 8. avgusta obavljen je u okviru federalne istrage o tome da li je bivši predsednik SAD po odlasku sa položaja ilegalno odneo dokumenta koja po zakonu pripadaju Nacionalnom arhivu. Među njima su neka dokumenta sa oznakom “strogo povjerljivo”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Kajari: Kfor će nastaviti da postupa u skladu sa Rezolucijom 1244

Read Next

Betis zaposeo vrh La Lige, prva pobeda Selte