OBAVEZNO ZAPIŠITE OVAJ RECEPT: Ako želite da oporavite biljke i pospešite njihov rast, zalivajte ih OVIM rastvorom!

Iskoristite sezonu kopriva da napravite moćno domaće đubrivo koje može da oporavi uvele biljke, ali i pospeši njihov rast. Sve što vam je potrebno je kopriva i malo vode. 

Način pripreme: 

Uzmite veći sud, koji ne bi trebalo da bude od metala, već od plastike, drveta ili zemlje. Unutra stavite svežu iseckanu koprivu sa stabljikama, oko 100 grama.

Na tu količinu iseckane koprive, sipa se oko 2l vode, idealno kišnice. Ako nemate kišnicu, onda neka voda odstoji da iz nje izađe hlor.

Mešavina bi trebalo da odstoji 10 dana nepoklopljena na sobnoj temperaturi. Primetićete da će voda početi da “peni”. Nakon 10 dana, kada prestane da peni, vaša prihrana odnosno organsko đubrivo je spremno.

cveće, bašta, zalivanje cveča

Nakon toga, procedite, prespite u flašu i koristite za zalivanje biljaka ili za  prskanje, ali pre toga dobijeni koncentrat đubriva rastvorite sa vodom.

Za zalivanje, na jedan litar tog koncentrovanog đubriva, ide deset litara vode. Ako prskate biljke, neka koncentracija bude veća, na jedan litar koncentrata od koprive ide 2.5 litara vode”, rekao je on.

Zašto je kopriva dobra za biljke?

Kopriva sadrži fosfor, azot, mangan, kalcijum, azot, sjajna je za cveće i biljke i štiti ih od bolesti. Pravi se jednostavno, objasnio je travar Momčilo Antonijević gostujući na RTS-u.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

NAJPRECIZNIJE TUMAČENJE NUMEROLOGA: Izračunajte broj svoje sudbine i saznajte kakva vas budućnost čeka!

Read Next

Pas izuzetne inteligencije, brzine i snage (foto)