O ovom problemu sa ejakulacijom muškarci ne pričaju

Sigurni smo da ste čuli za prevremenu ejakulaciju, ali šta je sa odloženom ejakulacijom? Ovakvim stanjem se naziva teškoća ejakuliranja i dostizanja orgazma tokom seksa čak i kada uživate. Ovo stanje pogađa 8 procenata muškaraca u SAD-u.

Za razliku od prevremene ejakulacije, koja se odnosi na orgazam koji se postigne za manje od 3 minuta, ne postoji tačno vreme u odnosu koje bi se smatralo dovoljnim da se proglasi stanje odložene ejakulacije.

Međutim, dr Tobias Kuler, profesor urologije na Univerzitetskoj školi medicine u južnom Ilinoisu otkriva da ukoliko ne možete da postignete vrhunac za 20 minuta, možda imate stanje odložene ejakulacije.

ŠTA IZAZIVA ODLOŽENU EJAKULACIJU?

Ejakulacija je komplikovan proces koji uključuje mozak, nerve i mišiće u vašoj karličnoj regiji. Vaši nervi vam šalju signal od mozga ka mišićima karlice govoreći im da se kontrahuju i otpuste spermu. Kada ovi nervi ne komuniciraju pravilno, bilo zbog dijabetesa ili multipleskleroze ili usled starosti, poruka ejakulacije od vašeg mozga se gubi i ejakulacija izostaje.

Slični tekstovi

Neki lekovi takođe mogu da odlože vašu ejalkulaciju, pogotovo oni koji pogađaju vaš centralni nervni sistem, a pritom mislimo na lekove za depresiju, određene ublaživače bolova u mišićima i lekove protiv pušenja.

Nivo hormona takođe može da utiče na odloženu ejakulaciju: muškarci sa nižim nivoom testosterona ili niskim hormonima tiroidne žlezde mogu da imaju rizik od odložene ejakulacije.

Problemi poput anksioznosti, depresije, konflikta u vezi, seksualnog stida ili straha od neželjene trudnoće i roditeljstva takođe mogu da produže ejakulaciju.

AKo se ovi problemi javljaju samo kad ste s partnerom, razmislite o načinu na koji masturbirate. Ako koristite atipičnu tehniku, možda usta ili vagina vaše partnerke ne mogu da odgovore na pravi način.

EFEKTI ODLOŽENE EJAKULACIJE

Možda vam se čini da je super ako imate beskrajan seks, ali mnogi muškarci koji pate od odložene ejakulacije tvrde da im je mučno i da se fizički umore tokom seksa, što je razlog zašto prekidaju seks pre nego što uopšte dostignu orgazam.

Ovaj problem može da bude i mentalno opterećenje. Muškarac može da počne da se oseća depresivno ili anksiozno zbog toga što mu treba mnogo da dostigne vrhunac. To je zato što kada osećate stres, vaše telo proizvodi više hormona adrenalina. A mnogo adrenalina je loše za vaš penis, jer može pre svega da vam oteža postizanje erekcije, a onda da dovede do odložene ejakulacije.

Problem odložene ejakulacije može da stvori probleme u vašoj vezi, jer ako vam treba da dostignete vrhunac, vaša devojka će se osećati neatraktivnom i nesposobnom da vas zadovolji.

Ako smatrate da i vi imate problema sa odloženom ejakulacijom, zakažite kod urologa i otklonite sve sumnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Deca se iz ovu metodu za tri dana odvikavaju od pelena, tvrde stručnjaci

Read Next

Odalović: Haški tribunal nije sud koji je doneo pravo i pravdu