NUTRICIONISTI OTKIVAJU ŠTA SE DEŠAVA S TELOM AKO SVAKOG DANA UZMETE 1 KAŠIKU MEDA: Niste ni svesni za šta je sve dobar

Ako redovno konzumirate malo meda, ubrzo ćete osetiti sve njegove pozitivne učinke. Pred nama je razdoblje kiša i hladnijeg vremena što znači i uživanje u čajevima, pa zato nema razloga da medu kažete “ne”. Bogata lekovitim sastojcima, ova poslastica se koristila oduvek i u medicinske svrhe.

Med je odlična, ako ne i najbolja alternativa šećeru, pa je prva preporuka nutricionista i stručnjaka. A ako već niste rešeni da ga u tolikoj meri uvrstite u ishranu, onda bi svakako trebalo razmisliti o jednoj kašičici meda svakog dana – ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.

med

Jača imunitet

Pun antioksidanasa i antibakterijskih svojstava, med je pravi način za jačanje imuniteta koji je ugrožen zbog manjka sna, neodgovarajuće ishrane i velike količine stresa.

Čisti kožu

Med čisti, štiti i leči rane, a u nezi kože koristi se širom sveta. U njemu se nalaze razni proteini, kao i hidrogen i glukonska kiselina, koje leče sitne ranice, ali i akne. Njegove aminokiseline obnavljaju tkivo i održavaju potkožna vlakna čvrstim. Osim toga, bogat je melatoninom koji naše telo otpušta tokom sna i koji pomaže koži da izgleda zdravije.

Med, Usne

Pomaže u detoksikaciji tela

Naše telo je svaki dan pod uticajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Ipak, pri detoksikaciji nam može pomoći svakodnevno konzumiranje meda. On je pun flavonoida,prave riznice zdravlja, koji služe za ublažavanje neravnoteže radikala, toksina, i antioksidansa u telu koji vodi oštećenju tkiva.

Uklanja višak kilograma

Možda med sa svim svojim kalorijama zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, ali on zapravo mnogo pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultira nižom kilažom. Osim toga, tablete koji kontrolišu težinu pokazale su lošije rezultate u odnosu na med. Dakle, samo prirodno!

Doručak, Zdrava hrana, Zdrave namirnice, Jogurt, Voće, Orašasti plodovi, Med, Voćna kaša, Stetoskop, Mršavljenje

Smanjuje anksioznosti nivo stresa

Baš zato što tako deluje na san, med će smanjiti i nivo stresa s kojim se svakodnevno susrećemo, jer će vam omogućiti dovoljnu količinu kvalitetnog sna.

Smanjuje nivo holesterola

Visok nivo holesterola može biti fatalan, jer uzrokuje srčane i moždane udare. A redovna konzumacija meda ograničava skok glukoze u krvii smanjuje ukupan nivo holesterola i triglicerida, pokazala je studija.

Poboljšava pamćenje i zdravlje mozga

Holesterol u telu može uticati i na bolesti moždanog sistema i dovesti do, na primer, Alchajmerove bolesti. Međutim, redovna konzumacija meda smanjuje nivo holesterola, pa time i vaš mozak održava zdravijim.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Vlada Srbije donela dve uredbe u vezi sa suncokretom

Read Next

NAJPRECIZNIJE ARAPSKO PREDVIĐANJE SUDBINE: Izaberite pitanje i broj, a zatim pronađite odgovore za SVE ŠTO VAS ZANIMA