Novi udarac za proizvođače cigareta, jedna vrsta biće potpuno zabranjena

Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) predložila je zabranu mentol cigareta u Sjedinjenim Državama, što je pobeda za aktiviste protiv duvanske industrije, ali i udarac za proizvođače cigareta.

FDA radi na predlogu standarda proizvoda koji bi trebalo da bude objavljen sledeće godine, a kojim će se zabraniti mentol kao ukus u cigaretama, kao i svi drugi ukusi, objavila je ta agencija, a prenosi Rojters.

Zabrani će biti potrebno više godina da počne da se primenjuje zbog verovatnih pravnih osporavanja duvanske industrije koja direktno pokušava da blokira odluke FDA-a.

Agencija je bila primorana da donese odluku do 29. aprila zbog peticije iz 2013. kojom se tražila zabrana mentol cigarete. Aktivisti tvrde da su crni Amerikanci najviše pod uticajem marketinških kampanja proizvođača cigareta, prenosi Rojters

„Zabrana mentola, poslednjeg dopuštenog ukusa u cigaretama i zabrana drugih ukusa spasiće živote, posebno među onima koji su neproporcionalno pod uticajem tih smrtonosnih proizvoda“, rekla je čelnica FDA-a Dženet Vudkok.

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Zaboravite na dijete: Pogledajte koliko kilograma se gubi – seksom

Read Next

Spektakularni prizori iz Crne Gore: Cela trasa novog auto-puta iz drona (video)