Novi skandal na britanskom dvoru – kraljičin rođak optužen da je hteo da “proda” pristup Putinu

Princ Majkl od Kenta je, navodno, rekao novinarima koji su se lažno predstavili kao investitori iz Južne Koreje, da bi mogao da radi za njih za 10.000 funti (16.000 dolara) dnevno, kako bi im omogućio “poverljiv” kontakt sa ruskim predsedničkim timom.

Na snimku se navodno čuje kako je Majkl ponudio svoje usluge, a da zauzvrat dobije 200.000 dolara tokom onlajn sastanka i bio je spreman da koristi svoju kuću u Kensingtonskoj palati kao bazu za govor u kome bi promovisao lažnu južnokorejsku kompaniju.

Njegov prijatelj, markiz od Redinga, Sajmon Ajzeks, kasnije je opisao Majkla kao “kraljičinog nezvaničnog ambasadora za Rusiju”.

Princ Majkl je negirao tvrdnje, iznete u dokumentarcu “Dispatches ” na Kanalu 4, urađenom u saradnji sa Sandej tajmsom.

Reporteri su se predstavili kao službenici izmišljene kompanije “House of Haedong” i prišli petorici članova kraljevske porodice sa istom ponudom.

Iz Majklove kancelarije su insistirali da on “nije imao posebnu vezu sa Putinom” i da nije imao kontakt sa njim ili njegovim timom još od 2003. godine, kada su se poslednji put susreli.

Kraljičin bliski rođak ne dobija novac od države i zarađuje kao direktor privatne konsultantske kompanije.

Njemu su, takođe, u tajnosti prišli sa ponudom da radi za izmišljenu rusku kompaniju koja radi sa zlatom.

U programu se navodi da je Ajzeks iskoristio prijem u Kensingtonskoj palati 2013. godine, gde je Majkl bio gost, da “proda” pristup Putinu.

Na događaju na kojem je promovisan ruski rvački sport sambo, govorilo se i o prilici da se kasnije lično upozna Putin, tvrdi se u dokumentarcu.

U tajno snimljenom razgovoru, Ajzeks je rekao da, “ukoliko princ Majkl predstavlja “House of Haedong”, mogao bi to da pomene Putinu i ruski predsednik bi bio prava osoba koja je zainteresovana za Južnu Koreju ili zlato.

“Znate, to samo otvara vrata, vrlo je korisno. Pričamo tajno ovde, jer ne biste želeli da svet zna da Majkl viđa Putina isključivo zbog poslovnih razloga, ako me razumete”, rekao je Ajzeks, opisavši princa “nezvaničnim ambasadorom kraljice za Rusiju”.

Iz kancelarije princa Majkla su naveli da ne dobija nikakav državni novac, da zarađuje 40 godina od svoje firme i da nema posebne odnose sa Putinom, odnosno, da su se susreli poslednji put 2003. godine, pa stoga “nije u kontaktu s njim ili kancelarijom Putina”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Pucnjava na Tajms skveru – troje povređeno, među njima i četvorogodišnja devojčica

Read Next

Amerikanci presreli tovar oružja u Arapskom moru