Novi Sad dobija “Hajat Ridžensi hotel”

Dolaskom jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu, Novi Sad bi izvesno mogao da postane centar kongresnog turizma međunarodnog karaktera na području Vojvodine, jer će Kongresni centar biti izgrađen na 1.900 kvadratnih metara, a moći će da primi nešto više od 900 ljudi.

Investitor je “Inobačka”, dok će menadžmentom rukovoditi “Hajat internešnal grup”.

“Osim doprinosa kongresnom turizmu, ovaj hotelsko-poslovni kompleks doprineće i ekologiji i očuvanju životne sredine, jer je rigoroznim merama dat prioritet korišćenju takozvane zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i karbon-free sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine”, navode u kompaniji “Inobačka”.

Investicija je vredna 107 miliona evra, a radove će izvoditi “Inobačka”. Radovi bi trebalo da budu gotovi 2026. godine, a novom investicijom bi trebalo da bude uposleno 250 ljudi, iz sektora hotelijerstva.

“Ono što je do sad poznato jeste da će se prostor oko sadašnjeg hotela potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo ginko biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak. Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19. veka”, zaključuju u novosadskoj kompaniji.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Bez golova u San Sebastijanu, Sosijedadu izmiče mesto u Ligi šampiona

Read Next

EVO KAKO SAM ZA 9 MESECI SMRŠALA 20 KILOGRAMA: Ako želite da promenite svoj izgled, morate da promenite 1 važnu stvar