Novak: San se nastavlja, odustajanje nije opcija

Đoković je nakon meča imao reči hvale za protivnika.

“Rezultat ne odražava tok meča, protivnik je imao servis za prvi set, bio je bolji igrač u dobrom delu drugog seta. Hteo bih da mu aplaudiram i da mu svi aplaudirate zbog svega što je uradio danas, ali i na celom turniru. Ovo mu je bilo prvo polufinale, bio je emotivan i videćemo ga još mnogo puta u završnicama turnira u budućnosti, on je izvanredan igrač”, rekao je Novak.

Vimbldon je video velikog borca na delu još jednom.

“Mnogo puta sam rekao, na mom posebnom, najdražem turniru, omiljenom terenu, nema povlačenja. Kada izađeš na teren, naročito u završnici turnira o kome sam oduvek sanjao, sve što mogu da kažem je da se san nastavlja. Trudim se da izvučem maksimum iz sebe, odustajanje nikada nije bila opcija”, dodaje Đoković.

Novak se plasirao u 30. grend slem finale, a sedmo na Vimbldonu.

“Šta imamo od statistike danas? Kad to iznesete, zvuči sjajno. Volim to da čujem i ohrabruje me statistika, naročito u ovoj fazi karijere. Bio sam privilegovan da ispisujem istoriju u sportu koji volim i kad god čujem da se nešto istorijski desi, budem ispunjen, ali moram da budem uravnotežen, da se usredsredim samo na sledeći meč”, zaključio je Novak.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Beretini savladao Hurkača za plasman u finale Vimbldona

Read Next

Đoković posle velike borbe nadigrao Šapovalova i plasirao se u finale Vimbldona