Novak: Samouveren sam, raduje me povećanje broja navijača

Đoković je sa 3:0 u setovima savladao Kristijana Garina, a to mu je bio 12. put da igra na Vimbldonu prvog dana druge sedmice.

“Drago mi je što je još više gledalaca na tribinama nego u prvoj nedelji, a naročito što će ih od srede biti još više. Nadam se da ste uživali koliko i ja”, rekao je Novak posle pobede nad Garinom.

Novakov protivnik prvi put u karijeri je igrao pred publikom na Centralnom terenu, a srpski as nije mogao da se seti svog prvog meča na istom mestu.

“Zaista bih voleo ovo mesto da nazovem svojim drugim domom. Verovatno je ovo najsvetiji teren na svetu. Ovde se naježite više nego bilo gde drugde. Imao sam sreće da u karijeri igram puno mečeva na Centralnom terenu, ali ne mogu da se setim prvog”, rekao je Novak kroz smeh.

Novak je u osmini finala na terenu proveo manje od dva sata.

“Samopouzdanje je na visokom nivou, posle titule na Rolan Garosu. Zaista me je turnir u Parizu iscedio, ali mi je podario pobede i samopouzdanje. Energetski sam na visokom nivou, zadovoljan sam. Ovo je najbrža podloga u našem sportu, tako da prelazak sa šljake zahteva vreme, prilagođavanje novim uslovima, zahteva najbolje od vas. Ali, što turnir više odmiče, osećam se samouverenije i nadam se narednim izazovima”, završio je Novak.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đurović: Nismo mi Balkanci za “demokratiju”, to je moglo sa Slovenijom

Read Next

Đoković preslišao Garina za plasman u četvrtfinale Vimbldona