Novak: Na neki način mi se svidelo što sam gubio 2-0 u setovima

Novak je istakao da je posle izgubljena dva seta otišao u svlačionicu i vratio se kao nov čovek.

“Išao sam da promenim donji veš, nisam bio u toaletu, ako baš želite da znate”, rekao je Đoković na pitanje o tome zašto je želeo da napusti teren u tim trenucima.

“Mislim da sam nervozniji bio kada sam počinjao meč nego kada sam gubio 2-0. Iskreno, čak mi se na neki način i svidelo to što sam imao zaostatak od dva seta. Nisam mogao da pronađem svoj ritam, ali čestitam i Lorencu jer je igrao dobro u ključnim trenucima.”

Po povratku na šljaku stadiona “Filip Šatrije” situacija se potpuno promenila – svetski “broj 1” je zaigrao na svom nivou, dok se Italijan potpuno ugasio, a potom i predao zbog povrede.

Kada sam se vratio na treći set osećao sam se drugačije. Bio sam potpuno drugi igrač. Imao sam bolji osećaj, bio sam samouvereniji i igrao sam onako kako je trebalo od samog starta. Video sam da je od trećeg seta Lorenco počeo da se troši fizički. Napravio sam veći pritisak i tu je bio kraj.”

Osvajač 18 grend slemova svestan je da je dobro fizički pripremljen i da zna da ima dobre šanse u dugim mečevima.

“Volim da igram na tri dobijena seta sa mlađim igračima. Uvek mislim da imam dobre šanse u takvim situacijama jer mogu da izmorim protivnika. Najveći broj takvih mečeva u svojoj karijeri sam dobio, mislim da imam bogato iskustvo”, dodao je Đoković.

On će u sledećem kolu igrati protiv još jednog Italijana Matea Beretinija koji je prošao bez borbe zbog odustajanja Rodžera Federera.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Dupla kruna za Vasu Micića, Efes je ponovo šampion Turske

Read Next

Povećan izvoz obuće za Rusiju, ko će sve hodati u srpskim cipelama