Nova teorija naučnika o dinosaurusima: Živeli kao vukovi?

Tiranosaurusi možda nisu bili usamljeni grabljivci kako se dugo verovalo, već su bili više društveni mesojedi poput vukova, otkrilo je novo istraživanje.

Paleontolozi su teoriju razvili tokom proučavanja masovnog mesta stradanja tiranosaurusa pronađenog pre sedam godina u Nacionalnom spomeniku Grand Sterkejs-Eskalante na jugu američke države Juta, preneo je britanski list „Gardijan“.

Koristeći geohemijsku analizu kostiju i stena, tim istraživača sa Univerziteta u Arkanzasu utvrdio je da su dinosaurusi uginuli i sahranjeni na istom mestu i da to nije rezultat ispiranja fosila sa više područja.

Kristi Kari Rodžers, profesorka biologije sa Koledža Mekalister, izjavila je da je ovo istraživanje dobar početak, ali da će biti potrebno više dokaza pre nego što se utvrdi da li su tiranosaurusi živeli u društvenoj grupi.

„Teško je biti toliko siguran da ovi podaci znače da su tiranosaurusi živeli zajedno u dobra vremena“, rekla je Rodžersova.

Slični tekstovi

„Moguće je da su ove životinje mogle da žive u blizini, a da nisu putovale zajedno u okviru društvene grupe i jednostavno su se okupljale oko sve manjih resursa kako su vremena postajala sve teža“, dodala je ona.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Najbolje svekrve rađaju se u ova tri znaka

Read Next

Klačar: Izborni uslovi zajednički imenitelj kompromisa vlasti i opozicije