Nova stranka: Hitna smena direktora i odgovornih urednika RTS-a zbog ljotićevskih koračnica

U Novoj stranci ocenjuju da je “neobjašnjivom uređivačkom politikom Radio-televizije Srbije (RTS), dan koji bi trebalo da služi kao primer prošlim i budućim generacijama da neguju i čuvaju antifašističko nasleđe, pretvoren u bedan pokušaj revizije istorije i direktnu uvredu za sve žrtve ratnih strahota”.

Smatraju da je, “bez obzira na to da li je u pitanju neznanje ili svesna namera čelnih ljudi javnog servisa, očito na delu svojevrsna mantra koja se ponavlja godinama, čiji je cilj korenita izmena istorijskih činjenica i vrednosti koje smo svi iz njih morali da naučimo i primenjujemo”.

“Sa druge strane, pesme koje slave sluge fašista i narodnih izdajnika, gazeći po narodnim herojima koji su živote dali boreći se protiv okupatora, svedoče o potpunom posrnuću RTS, o čijem neprofesionalnom radu na svim programskim nivoima Nova stranka upozorava godinama unazad”, ističe se u saopštenju.

Navode da “ovakvi propusti, ukoliko su oni u pitanju, ili još gore – svesni potezi, nikako ne doprinose dubokom naklonu borcima za slobodu, kao ni pravilnom usmerenju budućih generacija na put poštovanja antifašističkih vrednosti”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Uklonite mrlje od znoja sa odeće ovim trikom, bez muke i uz samo 1 sastojak

Read Next

Fabrici: Fokusirajte se na reforme, od njih zavisi otvaranje poglavlja