Nosimo ih svaki dan, a štete našem zdravlju

Nekada treba istrpeti za lepotu, ali nekada to može da postane ozbiljan problem. Ako slepo sledite današnje trendove, sigurno ćete se naći u problemu, jer dizajneri retko kad razmišljaju koliko su neki odevni predmeti štetni ili nosivi, uopšte. Pored visokih potpetica, koje nije potrebno ni spominjati, ovo šteti našem zdravlju.

Torba na jedno rame

Predmet koji je deo mode, a po štetnosti dolazi na mesto neposredno iza cipela na potpeticu je torba koja se nosi na jednom ramenu. Takve su torbe uglavnom velike da budu dovoljne za sve potrebne stvari, ali neverovatno štete kičmi. Ako se teška torba svaki dan nosi na jednom ramenu, može doći do iskrivljenja kičmee, upale ili uklještenja mišića, krivljenja ramena.

Push-up brushalteri

Odlična vrsta grudnjaka za postići lep izgled dekoltea, ali, koliko su dobri za izgled, toliko su štetni za zdravlje. Nošenjem takvih grudnjaka zapravo se deformiše izgled grudi i one vremenom postaju ovisne o toj vrsti podrške. Isto tako su štetni za krvne sudove u području grudi jer se sprečava normalan protok krvi

Slični tekstovi

Uske pantalone

I ovaj odevno predmet, koliko god bio popularan, onemogućava normalnu cirkulaciju krvi. Koža tako ne može disati pa se na nogama može pojaviti celulit i urasle dlačice, a može doći i do oticanja vena. Ipak, uske su pantalone sve više u modi pa ih osim žena nosi i sve više muškaraca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

NIKOLA JE ZA 10 DANA POJEO 300 JAJA, A NUTRICIONISTA OTKRIVA ŠTA IZAZIVA HOLESTEROL: Pravi probelm leži u ovoj namirnici

Read Next

Miščevićeva sa Varheljijem o napretku Srbije na putu ka EU