NIŠTA LAKŠE NEGO ODGAJITI ČERI PARADAJZ U SAKSIJI: Samo uradite OVO i čekajte brdo sočnih plodova!

Gajenje čeri paradajza u saksijama je izuzetno lako ako pratite ovih nekoliko jednostavnih saveta.

Prva stvar koju treba da nabavite je seme čeri paradajza. Postoje mnoge sorte i egzotične vrste, ali ako gajite čeri paradajz prvi put, najbolje počnite sa običnom sortom. Imajte na umu da će vam biti potrebno samo nekoliko semenki jer su dve biljke sasvim dovoljne za jedno srednje domaćinstvo.

Najpogodnije za gajenje na otvorenom za naše klimatske uslove su srednje-rane i kasne sorte. Sadnice možete dobiti i sa tržišta.

čeri Paradajz

Biljka se vadi zajedno sa zemljom iz saksije i sadi, tako da pritom u zemljište treba da uđe ceo korenov sistem do zelenog dela stabla. Rupu ispuniti zemljom, a odozgo dobro pritisnuti zemlju oko osnove biljke. Dobro zaliti. Saksije postaviti na južnoj terasi.

Biljke treba zalivati svaka dva dana. Svake dve nedelje dodavati tečno đubrivo. Visoke sorte se redovno obrađuju kako bi ranije uzrele i da bi se biljka oblikovala u jednu ili dve stabljike. Vrh se uklanja na rastojanju od jednog ili dva lista iznad cveta.

Odavde ostaje samo da sačekate prve plodove svog čeri paradajza!

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

KAD KRENETE NA KOPAONIK, OVO MESTO NE SMETE DA PRESKOČITE: Srpsko svetilište čija se voda smatra najlekovitijom! (VIDEO)

Read Next

Evo šta ne bi trebalo da radite nakon vakcinacije protiv korone