Nikola Jović potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, junior Mege, koji je ove sezone pokupio skoro sva moguća MVP priznanja u juniorskoj konkurenciji i u međuvremenu debitovao za prvi tim, potpisao je višegodišnji ugovor.

“U Megi sam već tri godine kroz selekcije kadeta i juniora. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi koja mi je pružena. Trudom i radom smo puno postigli, pogotovo ove godine i veoma sam ponosan na sve naše zajedničke uspehe. Radujem se što produžavam svoj razvoj u mom Mega klubu,” izjavio je Jović po potpisivanju ugovora.

Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama tri i dva.

U redove Mege je došao 2018. godine, pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

Prošle sezone je sa juniorima bio prvi u trenutku prekida takmičenja dok je ove sezone sa juniorima osvojio juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku Ligu Srbije uz trijumf na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Železniku.

Na svim navedenim turnirima je osvojio priznanje za najkorisnijeg igrača, a na F8 turniru juniorske Evrolige u Valensiji je beležio sjajne partije uz prosek od 18.7 poena, 9 skokova i 6.7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti od 25.7

Jović je u februaru debitovao za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća, dok je u ABA ligi za 24.3 minuta u proseku beležio 11.8 poena, 5.5 skokova i indeks korisnosti od 15.8.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

PSŽ i zvanično predstavio Vajnalduma kojeg je “ukrao” Barseloni

Read Next

Organizatori objavili kada će na teren Novak i Rafa